Uudistunut Nurmi 2017

Nurmi 2017 järjestetään elokuun 3. päivä PowerPark Härmässä. Tapahtuma kokoaa yhteen kaikki tulevaisuuden tilat. Uudistuneen tapahtuman tavoitteena on kertoa konkreettisesti, kuinka nurmitila pystyy ottamaan kannattavuusloikan uusimmilla ratkaisuilla. Tapahtumassa esitellään laajasti uudet lannoitus- ja lajikeratkaisut. Työkonenäytöksissä maan johtavat konealan toimijat tuovat viimeisimmät teknologiset ratkaisut yleisön nähtäville. Elintarvikeketjun kaikki portaat ovat tapahtumassa edustettuina, ja näyttävät kuinka nurmen satopotentiaali hyödynnetään ruokintapöydältä kuluttajalle.

Nurmi 2017 on uudistunut ja PowerPark tarjoaa mittavat puitteet valtakunnallisen tapahtuman järjestämiseen. Näyttelypäälliköinä toimivat Stefan Dahlvik ja Ilkka Mustonen ovat ylpeitä konseptista, joka haluaa pureutua nurmiviljelijän haasteisiin entistä laajemmalla tarjonnalla.

”Tilojen vaatimukset kasvavat ja uusi Nurmi 2017 ei tule jättämään ketään kylmäksi, sillä kaikki maatalousalan uutuudet ovat Härmässä ensi elokuussa”, toteavat asiakkuuspäälliköinä Yarassa toimivat Dahlvik ja Mustonen yhteen ääneen.

PowerPark Härmä on mahdollisuuksien paikka

Härmän PowerPark sijaitsee merkittävässä maatalouden solmukohdassa valtatie 19 varrella, johon on helppo tulla ympäri Suomea.

PowerParkin kaupallinen johtaja Carita Gill on iloinen uudesta aluevaltauksesta: ”Nurmi 2017 -tapahtuman järjestäminen yhdessä maatalousalan merkittävien toimijoiden kanssa on meille kunnia ja teemme kaikkemme, että vieraat tulevat nauttimaan tapahtumasta.”

VR avaa tulevana kesänä uudelleen PowerParkin välittömässä läheisyydessä sijaitsevan Härmän juna-aseman, josta pääsee vaivatta bussilla tapahtumapaikalle.

Entistä laajemmat hartiat

Nurmi 2017 -tapahtuman pääjärjestäjät yhdessä Yaran kanssa ovat Hankkija, K-maatalous, Turun Konekeskus, NHK-Keskus, ViljelijänBerner, Valio, Atria, Elho, Junkkari, Käytännön Maamies ja PowerPark. Nurmi 2017 haluaa koota yhteen koko elintarvikeketjun ja vastata yhdessä nurmiviljelijän kiperimpiin kysymyksiin tuorein avauksin.

Laaja pääyhteistyökumppaneiden määrä luo merkittävän pohjan onnistuneelle tapahtumalle, jossa on jokaiselle jotakin. Käytännön Maamies seuraa jokaisessa kevään ja kesän numerossa uutuuksia, joita pääyhteistyökumppanit tarjoavat vieraille elokuussa.

Tapahtuman sydämen muodostavat koeruudut ja työkonenäytökset. Koeruuduilla esitellään lannoitusmäärän ja -ajankohdan merkitys nurmelle. Ruudut todistavat käytännössä, millä reseptillä parannat nurmisatoasi 2 000 kuiva-ainekilolla hehtaarilta, ja alennat säilörehun tuotantokustannusta samaan aikaan kuusi senttiä kilolta.

Havaintoruuduilla koet myös rehuviljojen eri lannoitusmäärien, kasvinsuojelun ja YaraVita-lehtilannoituksen merkityksen. Ruuduilla nähdään myös Suomen oloissa uusia kasveja, jotka haastavat nykyisiä käytäntöjä.

Hankkijan, K-maatalouden, Turun Konekeskuksen ja NHK-Keskuksen työkonenäytöksissä nähdään uusimmat ratkaisut eri korjuumenetelmiin.

Vahva pohja ponnistaa

Tapahtumaan odotetaan yli 40 näytteilleasettajaa, joille on varattu alue havaintoruutujen ja työkonenäytösten välittömästä läheisyydestä.

Nurmi 2015 -tapahtuma keräsi edellisellä kerralla noin 5 000 nurmesta kiinnostunutta maatalouden ammattilaista. Uudistunut konsepti ja entistä laajempi tarjonta luovat pohjan odottaa entistä suurempaa yleisömäärää.

”Tavoitteemme on saada reilusti yli 5 000 ihmistä paikalle, ja se tulee onnistumaan”, Dahlvik ja Mustonen toteavat.

yara.fi/nurmi2017

Farmit.net

Stefan Dahlvik

Ilkka Mustonen

Seuraa KM:n verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa Yaran ja pääyhteistyökumppaneiden matkaa kohti Nurmi 2017 -tapahtumaa:
#sadostamittaa