Traktoripörssi nyt myös verkkopalveluna

Käytännön Maamiehen kestotilaajat ovat saaneet reilun puolen vuoden ajan lehden mukana Traktoripörssi-liitelehden. Nyt Traktoripörssi laajenee myös verkkoon. Verkkosivuilta löytyy huomattavasti suurempi valikoima käytettyjä maatalouskoneita painettuun lehteen verrattuna. Verkko-osoitteesta traktoriporssi.fi voi hakea niin yritysten kuin yksityisten myyjien käytettyjä traktoreita, puimureita ja muita maatalouskoneita sekä niiden varaosia ja maatalouskoneisiin liittyviä palveluja. Verkkoversio avautui käyttöön juhannuksen jälkeen ja virallinen lanseeraus tapahtuu Peltopäivällä.

Traktoripörssin tavoitteet ovat korkealla eli siitä on tarkoitus kasvattaa Suomen kattavin käytettyjen maatalouskoneiden verkkopalvelu, kertoo KM:n markkinoinnista vastaava asiamies Lassi Uotila. ”Pidämme palvelun myös tarkoin rajattuna eli keskitymme vain ja ainoastaan maatalouskoneisiin. Ainoa poikkeus ovat ns. isäntälinjan metsäkoneet eli metsäkärryt, kuormaimet ja klapikoneet.”

Kaikki konekauppiaat halutaan mukaan

Alkuvaiheessa sivustolta löytyvät Traktoripörssi-lehdessä olevat yksityisten ilmoittamat traktorit, Agco Suomi Oy:n ja Agritekin vaihtokoneet, mutta neuvottelut ovat meneillään myös muiden konekauppiaiden kanssa.

”Olemme lähteneet siitä, että kyseessä on nimenomaan palvelukonsepti KM:n lukijoille ja koko maataloussektorille. Siksi yksityiset ilmoittajat saavat koneensa verkkopalveluun ilmaiseksi (vaatii rekisteröitymisen) ja varsinaisille konekauppiaille palvelu on tehty mahdollisimman helpoksi ja edulliseksi käyttää. Juuri tällä uskomme, että saamme kaikki merkittävät konekauppiaat mukaan. Silloin päästäisiin kerrankin siihen tilanteeseen, että lähes kaikki käytetyt maatalouskoneet löytyvät yhdestä verkkopalvelusta.”

Nyt käytettyjä maatalouskoneita etsivä joutuu kahlaamaan läpi monia sivustoja ja joukossa on myös paljon koneita, joilla ei ole mitään tekemistä maatalouden kanssa.

Lisäarvoa KM:n kestotilaajille

Traktoripörssin verkkosivusto tarjoaa selkeää lisäarvoa myös KM:n kestotilaajille.

Traktoripörssiin voi jatkossa kirjautua KM:n digilehden tunnuksilla ja KM:n kestotilaaja saa sivuille myyntiin laitetuista vaihtokoneistaan yhden koneen ilmaiseksi seuraavaksi ilmestyvään Traktoripörssi-lehteen nro 7, joka ilmestyy elokuussa. Ei-tilaajille ilmoitus maksaa 25 euroa/kpl. Toistaiseksi kirjautuminen KM:n tunnuksilla ei ole voimassa, mutta koneita voi selailla ilman kirjautumistakin. Ilmoitamme KM:n sivuilla heti, kun kirjautuminen onnistuu.

Jatkossakin KM:n kestotilaajat saavat yhden ilmoituksen ilmaiseksi jokaiseen Traktoripörssiin. Traktoripörssi-lehti ilmestyy kymmenen kertaa vuodessa, joten edun arvo on jopa 250 euroa.

Verkkoon yksityinen käyttäjä saa laittaa kymmenen ilmoitusta ilmaiseksi. Tämä on ilmainen toiminto kaikille Traktoripörssin verkkosivuille rekisteröityineille yksityishenkilöille, muillekin kuin KM:n kestotilaajille.

Traktoripörssiin voi laittaa myös osto- ja vuokrausilmoituksia eli jos hakee tiettyä konetta, mutta myynnissä ei sellaista löydy, kannattaa ostohaluistaan kertoa muille Traktoripörssin käyttäjille.

Tekniset tiedot KM:n traktorivertailusta

Jos palvelusta hakee 2007-mallisia tai sitä uudempia traktoreita, tulee hakutulosten yhteyteen linkki KM:n traktorivertailun sivustolle, josta voi tarkistaa traktorin tekniset tiedot. Valitettavasti suoraa linkkiä teknisiin tietoihin ei saada, koska yksittäisten mallien ja koneissa olevien lisävarusteiden määrä on niin suuri, ettei markkinoilta löydy useinkaan kahta täysin samanlaista traktoria.

KM:n traktorivertailusta löytyvät kuitenkin kaikki virallisesti myynnissä olleet mallit ja varusteluvaihtoehdot, mutta kauppaa tehtäessä kannattaa aina varmistaa esimerkiksi koneessa olevien hydrauliikkalohkojen määrä.

Hakuvahdilla etsintä päälle

Traktoripörssissä käyttäjä voi luoda itselleen hakuvahteja, jotka ”väijyvät” myyntiin tulevia koneita. Hakuvahdissa voi määritellä myös sen, miten ja kuinka usein tietoja kiinnostavista koneista tulee käyttäjälle.

Vaihtokonemarkkinoilla osa koneista säilyy myynnissä kuukausikaupalla, mutta toiset koneet ”viedään käsistä”, joten hakuvahdilla voi varmistaa sen, ettei sopiva kone livahda ohi sormien.

Lisänäkyvyyttä  omalle ilmoitukselle

Konettaan myyvä voi ostaa omalle ilmoitukselleen lisänäkyvyyttä nostamalla sen etusivulle tai hakutulosten kärkeen. Voit ostaa ilmoituksellesi lisänäkyvyyttä kahdella tavalla. Kun olet luonut ilmoituksen kohdassa Luo ilmoitus (rekisteröitynyt käyttäjä), pääset Lisänäkyvyys-kohtaan, josta voit valita haluamasi lisänäkyvyyden.

Jo rekisteröitynyt käyttäjä pääsee kohdassa Omat ilmoitukset -sivulle, jossa jokaisen aktiivisen ilmoituksen oikealla puolella on painike, jolla pääset valitsemaan vaihtoehtoja lisänäkyvyydelle.

Maksu tapahtuu verkkomaksamisessa standardiksi tulleen Paytrailin kautta omilla verkkopankkitunnuksilla tai Paytrail-tilin kautta.

Toimii myös mobiilissa

Traktoripörssin sivut on rakennettu siten, että ne toimivat suoraan myös mobiililaitteilla ja tablet-koneilla. Näytöllä näkyvien koneiden määrä ja kuvien ja tekstien koko skaalautuu näytön mukaan.

Halusimme sivuista mobiilikäyttöön soveltuvat, koska mobiilikäyttö laajenee koko ajan ja viljelijällä on käytännössä aina puhelin taskussa töitä tehdessään, Uotila perustelee.

”Jos hakuvahti ilmoittaa sopivasta koneesta, voi viljelijä tarkistaa koneen kuvat ja tekniset tiedot heti, vaikka oman traktorinsa hytissä matkapuhelimen kautta.”

Kehityskommentteja kaivataan

Mikään palvelu ei ole heti valmis, joten otamme kiitollisena vastaan kehitysehdotuksia, Uotila muistuttaa.

Palautetta voi antaa joko sähköpostitse osoitteeseen webmaster@traktoriporssi.fi tai verkkosivujen Palaute-kohdan kautta.