Tim Lamyman teki kolme uutta satoennätystä

Iso-Britannian kuuluisin viljanviljelijä Tim Lamyman teki kolme uutta satoennätystä ennätyksellisen kuumasta ja kuivasta kasvukaudesta huolimatta.

Tim Lamyman korjasi KWS Tardis-syysohrasatoaan 13.7.2022 Lincolnshiressä kuumissa ja kuivissa olosuhteissa. Guinnessin ennätystenkirjaan pääsemiseksi sato on mitattava kahdeksan hehtaarin alalta. Lamyman korotti nimissään olevaa syysohraennätystä (14,23 tn/ha) rutkasti, ja otti 16,21 tonnin hehtaarisadon.

Viime kesän suurimmat sadot julkaistiin 24.1. pidetyssä YEN Awards -tilaisuudessa Peterboroughissa Englannissa. Tim Lamyman otti syysvehnällä 17,96 tonnin hehtaarisadon (peruskosteus 15 %), ja rikkoi samalla uusiseelantilaisen Eric Watsonin vuoden takaisen 17,398 tonnin syysvehnäennätyksen. Syysohraennätys oli vanhastaan Lamymanin nimissä, mutta hän korotti sitä lähes kahdella tuhannella kilolla. Uusi maailmanennätys on 16,21 tonnia hehtaarilta.

Lamyman teki myös syysrapsilla uuden satoennätyksen, 8,98 tonnia hehtaarilta. Syysrapsisatoja ei raportoida Guinnessin ennätystenkirjassa vehnän ja ohran tapaan. YEN-kilpailun vanha syysrapsiennätys oli vuodelta 2019 ja se oli 7,19 tn/ha.

KM vieraili Tim Lamymanin luona viime kesänä. Lue mikä on Lamymanin suurten satojen salaisuus digilehdestä KM8/22 tai KM:n verkkosivuilta.