Tekniikalla tarkkuutta seosrehun tekoon

Seosrehun teko on taitolaji, jossa onnistumiseen tarvitaan hyvät raaka-aineet, toimiva resepti ja tarkka sekoitus. Hyväksi seosrehun tekijäksi harjaantuu, mutta tarkkuutta voi parantaa myös tekniikan avulla. ProAgria Etelä-Pohjanmaan Pötsi- ja Oma Rehu -hankkeet järjestivät helmikuussa Apeturneen, jolla vertailtiin seosrehun sekoituksen automatisointia kahdella kurikkalaisella maitotilalla. Tikan Maatila Oy:ssä luotetaan Feedlync by Cowconnect -ruokinnanhallintajärjestelmään, Porre Oy:ssä puolestaan seosrehun sekoittaa ja jakaa Lely Vector. Molemmilla tiloilla seosrehuapulaisista on tullut korvaamattomia työntekijöitä, joita ei toiseen vaihdettaisi.

Tämä sisältö vaatii tilauksen. Kirjaudu sisään jos olet tilaaja.

Osta artikkeli 4,99 Osta tämän jutun sisältävä irtonumero hintaan 9,90 €