KM 7 on suuri näyttelynumero

Oripääläinen Okra tarjosi pienen lentokentällisen verran nähtävää, ja se on paljon. Nelipäiväisen näyttelyn kävijämäärä ylsi yli 83 000:en, mikä on Okra-maatalousnäyttelyn yleisöennätys. Näyttely tarjosi alansa ammattilaisille kattavan katsauksen koko maatalousalaan. Esillä olivat uusimmat koneet, laitteet, tuotteet ja palvelut. Näyttely oli myös pinta-alaltaan suurempi kuin koskaan.

Osa uutuuksista esitelty Agritechnica-jutuissa

Okrassa oli niin paljon uutta mielenkiintoista nähtävää, ettei-vät kaikki millään mahtuneet lehteen.

Oripäässä saivat Suomen ensiesittelynsä monet sellaiset uutuudet, jotka olemme esitelleet jo aiemmin viime syksyn näyttelyjutuissa KoneAgriasta ja Agritechnicasta. Näitä ei siksi tässä yhteydessä enää esitellä uudelleen, mutta ne ovat edelleen nähtävillä sekä painettujen että digilehtemme numeroissa KM 10, 11 ja 12/2015.

Näitä ovat muun muassa John Deere stage 4 -traktorit, MF 4700- ja MF 5700 -traktorit, muovisella säiliöllä varustettu Väderstad Spirit -kylvökone, Rauchin mekaaninen Axis M -keskipakoislevitin, Kvernelandin GeoSpread ja isobus-säädettävä IPlough-aura.

K-maatalouden kesän merkittävimmät uutuudet esitellään tässä lehdessä K-koetilan viljely- ja konepäiväjutun yhteydessä.

Pelkästään KM7-digilehdessä esittelemme lisäksi energiaan, puun käsittelyyn ja aitaamiseen liittyvä tuotteita ja palveluita.

Elokuun numerossa KM8 taasen esittelemme muun muassa uusia vilja- ja muita vaunuja, kylvökone- ja kasvinsuojelun uutuuksia, kurottimia sekä hygienian ja vasikan hoitoa helpottavia tuotteita .

Suosittelemme lukijoita muutenkin tutustumaan digilehteemme, koska lehdessä julkaistut pienimmätkin kuvat ovat digiversiossa klikattavissa vaikka näytön kokoisiksi, jolloin yksityiskohdat erottuvat huomattavasti paremmin.

Näyttelyitä ja pellonpiennarpäiviä

Käytännön Maamies 7/2016:ssa on myös kerrottu, mitä uutuuksia oli esillä Iso-Britanniassa Cereals 2016:ssa, Ruotsissa Borgebyn peltopäivällä ja Saksan DLG:n peltopäivällä. Tutustu myös näihin KM:n digilehdessä.

Lue kaikki näyttelyjutut KM:stä.

Teksti: Esa Mustonen
Kuva: Raimo Lietsala