Kalkitus on taantunut

Kalkitusaineiden kauppa on hyvä maatalouden mielialaindikaattori. Kun talous on tiukalla, monet säästävät ja leikkaavat kalkituksesta, koska se ei heti näy kasvustossa kuten lannoituksen ja kasvinsuojelun poisjättäminen. Kalkituksesta tingitään, vaikka tämä perustavaa laatua oleva tuotantotarvike pitää yllä maan kasvukuntoa. Toki kalkitusta ovat vaikeuttaneet myös säät ja peltojen heikko kantavuus.

Käytännön Maamies on jälleen päivittänyt perinteisen kalkkitaulukon helpottamaan kalkitusaineiden vertailua ja valintaa. Uusi taulukko on kestotilaajien nähtävissä sekä digilehdessä että ladattava tiedostona samassa kohdassa kuin TTS:n ohjelmat (Digilehti -> Lehtiarkisto ja TTS-ohjelmat). Siellä on myös erikseen taulukko siitä, paljonko mitäkin tuotetta pitää peltoon levittää, jotta pellon viljavuusluokkaa saadaan nostettua yhdellä luokalla. Samasta paikasta löytyvät myös kalkkitoimittajien yhteystiedot.

Ensimmäistä kertaa KM on myös sijoittanut kalkkitoimittajat – ja toimituspaikat Suomen kartalle, josta on helppo yhdellä vilkaisulla nähdä oman alueen lähimmät toimituspaikat.

Lue koko juttu KM:stä.

Esa Mustonen