![](https://kaytannonmaamies.fi/wp-content/uploads/asteikko_issues/issue111/page32712/cf12130548573dc62646af2387b2231e-800x286.jpg)
Elintarvikkeiden myynti muutoksessa
Koronapandemian vaikutus elintarvikesektorin toimintaan kulminoituu siihen, että ravintolasulkujen ja liikkumisrajoitusten seurauksena osa ravintola- ja ruokapalvelukulutuksesta siirtyi kasvattamaan päivittäistavarakaupan myyntiä. Tämä näkyy selvästi päivittäistavarakaupan elintarvikemyynnin kehityksessä. Elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien myynti kasvoi runsaat seitsemän prosenttia vuoden 2020 aikana. Samaan aikaan ravitsemistoiminnan, eli käytännössä ravintola- ja ruokapalveluiden liikevaihto laski arviolta 25 prosenttia.
Tämä sisältö vaatii tilauksen. Kirjaudu sisään jos olet tilaaja.