Matti Turtiaisen artikkeli voitti Maataloustoimittajien vuoden 2023 kirjoituskilpailun

Maataloustoimittajat ry palkitsi toimittaja Matti Turtiaisen vuoden 2023 kirjoituskilpailun voitosta. Turtiaisen juttu ”Hanhipiina ei hellitä” julkaistiin Käytännön Maamiehen numerossa 6/2023. Artikkeli löytyy myös täältä KM:n verkkosivuilta.

Turtiaisen jutussa KM6/23 kerrotaan valkoposkihanhien kevätmuuton aiheuttamista tuhoista, tuhovahingoista saatavista korvauksista sekä lintujen karkotuskeinoista.

Tuomaristo, johon kuuluivat Haaga-Helia AMK:n opettaja Kaijaleena Runsten, edellisvuoden voittaja, toimittaja Maija Yliaho ja Maataloustoimittajien puheenjohtaja Anna Kujala, toteavat, että jutussa liikutaan kohderyhmää lähellä olevassa, sangen uudessa ilmiössä. Ilmiö on jälleen yksi esimerkki luonnon ja ihmisen yhteiselon haasteista ja siitä, kuinka maatalouteen ja myös ympäristönsuojeluun liittyvä byrokratia ei kykene antamaan joustoa arjen tilanteiden taklaamiseen. Jutussa yhdistetään aiempien vuosien kokemuksia ja uuden satokauden lähtötilanne suoraan pellonlaidalta.

Turtiainen palkittiin Helsingissä 5.3.2024 pidetyssä tilaisuudessa 400 euron apurahalla ja kunniakirjalla.

Kirjoituskilpailu on Maataloustoimittajien vuotuinen perinne, jolla kannustetaan jäseniä hankkimaan palautetta jutuistaan ja osallistumaan Maataloustoimittajien kansainvälisen järjestön, IFAJ:n, kilpailuihin. Voittanut juttu lähetetään englanniksi käännettynä kilpailemaan kansainvälisessä kilpailussa, jonka voittajat palkitaan IFAJ:n maailmankongressissa. Kongressi järjestetään tänä vuonna Sveitsissä elokuussa.