Ruutukisa starttaa

Huhtikuu oli Lantmännen Agron koetilalla turhan kuiva. Sadetta kaivattiin, mutta sitä ei saatu. Joukkueiden viljelysuunnitelmat ovat lennokkaita, kuten arvata saattaa.

Suurin osa joukkueista toimitti itse kylvösiemenen Lantmännen Agron koetilalle. Siemenet punnitaan ja käsitellään ennen kylvöä.

Ruutukisan joukkueet pohtivat viljelysuunnitelmiaan ennen pääsiäistä. Onko Hauholla tulossa kuiva kevät vai sataako paljon?

Suurin osa joukkueista lähti liikkeelle runsaalla siemenmäärällä. Follow a Farmer -joukkue löi tiskiin 750 itävää neliöllä.

Pienimmän kylvösiementihey-den valitsivat Taloustaiturit. Jos on vähänkin kuivaa, on parempi että oraat saavat hyvän alun.

Keskimäärin joukkueet suunnittelivat kylvävänsä hieman yli 600 itävää neliölle.

Kinto Plus suosituin peittausaine

Peittausaineissa Kinto Plus on joukkueiden selvä suosikki. Kahdeksan joukkuetta kahdestatoista valitsi Kinton.

Siementen hivenpinnoitus näyttää sekin jatkavan Ruutukisassa suosiotaan. Kun joku muu hoitaa siemenkäsittelyn, suurin osa joukkueista tarttui tähän mahdollisuuteen.

Siementen pintaan menee ennenkaikkea mangaania joko YaraVita Mantrac Pro:n tai Wuxal Terios Mn+:n muodossa.YaraVita Starphos CMZ sisältää fosforia, mangaania, kuparia ja sinkkiä.

Neljä joukkuetta päätyi käsittelemään siemenet myös Cortevan Ympactilla. Se sisältää hivenravinteita, mutta toimii myös biostimulanttina ja edistää juurten kehittymistä.

Parhaan Sadon Puolesta -joukkue valitsi merileväpohjaisen SeedGo-biostimulantin siemenen pintaan.

Lannoitukset jaetaan

Ruutukisan joukkueiden viljelysuunnitelmat vilisevät ammattislangia. On startti- ja oraslannoitusta, snapsikierroksia ja lisätyppeä, juuriston stimulointia, versotusta, oraiden vahvistusta ja vaikka mitä.

Suunnitelmia tarkennetaan kasvukauden säiden mukaan, mutta jokainen joukkue aikoo jakaa lannoituksen tavalla tai toisella, useimmat moneen otteeseen.

Hivenruiskutuksia on suunniteltu sekä kasvinsuojeluainekierrosten joukkoon että aivan yksinkin. Biostimulantteja aiotaan niitäkin käyttää. ◻