Atria yllätti iloisesti

Heinäkuun suurista uutisista vastasi Atria. Ensin yhtiö antoi positiivisen tulosvaroituksen ja heti perään julkaistiin tuloksen osalta vahvat Q2-lukemat. Muutoin keskikesä sujui lähinnä tuloskauden jatkoja odotellessa.

Heinäkuu antoi alustavaa toivoa tulevasta. Apetit pysyi selvästi plussalla ja Atria sinnitteli sijoitetun pääoman osalta nollatuoton lukemissa. Anoran ja Raision pääomista on tosin huvennut kolmasosa ja Anoralla hieman ylikin. HKScaniin sijoitetusta rahoista ei sen sijaan ole jäljellä edes täyttä neljäsosaakaan.
Lähde: www.nasdaqomxnordic.com

Heinäkuu on Suomessa tunnetusti lomakautta, jolloin myös yritysten pörssitiedottaminen on vähäistä. Vaiteliaisuutta lisäävät myös niin sanotut hiljaiset jaksot. Niillä tarkoitetaan taloudellisia raportteja edeltäviä 30 päivän jaksoja, joiden aikana yhtiöt tai niiden edustajat eivät kommentoi taloudellista tilannetta, markkinoita tai tulevaisuudennäkymiä.

Tärkeiden tapahtumien julkistamisvelvoitetta hiljaiset jaksot eivät silti kumoa. Niinpä esimerkiksi heinäkuussa Atria antoi tulosvaroituksensa vain vajaata viikkoa ennen Q2-raporttinsa julkistamista.

Anoran heinäkuu sujui pörssitiedotteiden osalta hiljaiselon merkeissä. Q2-lukemansa yhtiö julkaisee 20.8.

Anoran kurssi elpyi heinäkuussa 4,55 eurosta 4,65 euroon.

Apetit kertoi heinäkuussa lähinnä satunnaisista satokauden kuulumisista. Q2-lukemansa yhtiö julkaisee 15.8.

Apetitin kurssi nousi heinäkuussa 14,00 eurosta 14,10 euroon.

Heinäkuun puolenvälin alla Atria antoi tulosvaroituksen, jossa yhtiö nosti vuoden 2024 oikaistun liikevoiton ohjeistustaan. Uudessa ohjeistuksessa oikaistun liikevoiton arvioidaan olevan suurempi kuin edellisvuoden 49,6 miljoonaa euroa. Aiemmassa ohjeistuksessa liikevoiton oletettiin jäävän edellisvuotta pienemmäksi.

Kuun puolivälin jälkeen julkaistussa Q2-raportissaan Atrian liikevaihto oli 454,3 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin yllettiin 457,2 miljoonaan. Konsernin liikevoitto nousi 18,4 miljoonaan euroon vertailukauden 10,0 miljoonasta.

Alkuvuoden liikevaihdoksi muodostui 871,2 miljoonaa euroa ja liikevoitoksi 26,4 miljoonaa. Vuotta aiemmin luvut olivat vastaavasti 885,1 ja 20,9 miljoonaa euroa.

Atrian kurssi kipusi heinäkuussa 9,56 eurosta 9,94 euroon.

HKFoodsin heinäkuu eteni hiljaiselossa. Q2-lukemansa yhtiö julkaisee 7.8.

HKFoodsin kurssi nousi heinäkuussa 0,66 eurosta 0,67 euroon.

Myös Raision pörssitiedoterintamalla oli heinäkuussa hiljaista. Q2-lukemansa yhtiö julkaisee 7.8.

Raision kurssi koheni heinäkuussa 1,91 eurosta 2,05 euroon.

 

Heinäkuun aikana KM-maataloussalkun osakkeiden arvo nousi kesäkuun lopun 2199 eurosta 2269 euroon. Heinäkuun lopulla salkkumme oli osakkeiden arvon osalta hieman yli 815 euroa tappiolla. Tilillä on vuosina 2023 ja 2024 maksettuja osinkoja hieman yli 177 euroa.

KM-salkku on henkilökohtainen sijoituskokeilu. Emme anna sijoitusneuvoja. Mikäli joku päätyy ostamaan mallisalkkumme osakkeita, hän tekee sen omalla vastuullaan.

KM:n maataloussalkun tuotot on laskettu sijoitetun pääoman mukaan, ja ne pitävät sisällään uudelleensijoitetut osingot. Salkun markkina-arvo on määritelty edellisen kuun viimeisen pörssipäivän lopetuskurssin mukaan. Laskelmissa on otettu huomioon ostopalkkiot, muttei mahdollisia myyntipalkkioita. Takeita myynnin onnistumisesta kyseisellä hinnalla ei tietenkään ole.