Farmari on maatalousammattilaisen kesän ykköstapahtuma

Kesän maatalousammattilaisten huipputapahtuma Farmari järjestetään Seinäjoella 4.–6.7.

Farmari-maatalousnäyttelyssä on aimo annos asiaa ja elämyksiä, sillä mukana on yli 350 näytteilleasettajaa, yli 250 ohjelmanumeroa sekä yli 200 eläintä.

”Seinäjoki on perinteisesti ollut suosittu näyttelypaikkakunta. Farmari on tuottajien, kuluttajien ja päättäjien kohtaamispaikka, jossa meillä on mahdollisuus tuoda esille suomalaista vastuullista ruoantuotantoa”, kertoo näyttelytoiminnan johtaja Henri Honkala ProAgria Tapahtumat Oy:stä.

Farmarin ennakkoliput ovat myynnissä edullisemmalla hinnalla verkossa osoitteessa: farmari.net. Uutena on myös Farmari-passi, jolla pääsee tapahtumaan jokaisena päivänä.

”Päätimme ottaa käyttöön myös Farmari-passin, sillä alueella on niin paljon nähtävää ja koettavaa, ettei siihen yksi päivä riitä”, Farmarin näyttelypäällikkö Kirsi Varila kertoo.

Osastoilla ja tarjonnassa ovat esillä mm. koneet, metsä, energia, kotieläimet, palvelut, koulutus, rakentaminen, kädentaidot, lähiruoka ja erä.

Laajennettu konekenttä ja metsäosasto tarjoavat katsauksen alan koneisiin

Mukana on viime kerrasta laajennettu konekenttä, jossa esillä ovat koneet ja laitteet maa- ja metsätalouteen sekä kotitalouksien tarpeisiin. Esillä on myös kiinnostavia uutuuksia.

”Mukana on isompia ja pienempiä koneita mm. traktoreita ja kalustoa viljan- ja nurmentuotantoon. Farmarissa on esillä kattaus pääasiassa kotimaisten valmistajien kalustoa. Sähkökäyttöiset koneet kiirivät myös maatalouteen ja näyttelyssä on esillä mm. sähkökäyttöisiä Avanteja ja mönkijöitä”, Honkala kertoo.

Metsä, energia ja eräpuolelta ovat mukana koneiden ja laitteiden lisäksi myös metsän mahdollisuudet elinkeinona sekä vapaa-ajanviettopaikkana. Metsäpuolelta on mukana myös kiinnostavia työnäytöksiä.

Maatalouskoneita, traktoreita ja maanmuokkauskoneita
Farmariin on tulossa laajennettu konekenttä ja metsäosio, jossa ovat esillä maa- ja metsätalouden koneet.

Kotieläintuotanto ja eläimet esillä monipuolisesti

Farmarissa on esillä kattavasti myös suomalainen kotieläintuotanto. Mukana on paljon kotieläinpuolen toimijoita. Näytöksiä ja kilpailuja on neljässä kehässä joka päivä.

Mies ja lypsykarjarotuinen eläin. Eläimellä on voittoruusuke.
Lypsykarjanäyttelyitä on Farmarissa joka päivä.

”Paikalla on upeita lypsylehmiä lypsykarjanäyttelyissä, lihaksikkaita pihvirotuisia nautoja, lammasosastolla paljon toiminnallisuutta mm. työnäytöksiä ja suomenkarjan juhlavuosi näkyy jokirantalaitumella. Hevonen on esillä monipuolisesti sekä lajeina että erilaisissa näytöksissä. Siipikarjaosastolla on esillä niin munivia lintuja kuin broilereita. Kotieläintuotannon ammattilaiset, maatilayrittäjät kertovat nykyaikaisesta kotieläintuotannosta”, kertoo Farmarin kotieläinosaston päällikkö Arja Talvilahti.

Eläimille on tehty mahdollisimman luonnonmukaiset olosuhteet, pihvikarja on kauniissa koivikossa, hevoset ja suomenkarja laiduntavat.

Sisäosastoilla palveluita, kotimaista ruokaa ja kädentaitoja

Kaikki sisäosastot on koottu kätevästi saman katon alle Seinäjoki Areenaan.

”Areenaan on koottu monipuolisesti oppilaitoksia, asiantuntijajärjestöjä ja muita palveluita. Lähiruoka ja kädentaito-osastot, sekä pientuottajien annosmyyntipisteet täydentävät näyttelyn entisestään monipuolista tarjontaa”, Varila summaa.

Kädentaitotrendit ovat esillä Seinäjoki Areenan Taitolavalla.

”Lavalla esitellään mm. vuoden käsityötekniikkaa korinpunontaa ja luvassa on jännittävä neulonnan nopeuskilpailu. Mukana on myös kässäpodcastin tekijöiden haastattelu sekä asiaa kosmetiikan raaka-aineiden saannista kotimaisen maatalouden sivuvirroista”, kertoo toiminnanjohtaja Marja Hemminki-Haapoja Taito Etelä-Pohjanmaasta.

Runsas kattaus ohjelmaa ja julkkiksia

Viidellä ohjelmalavalla on luvassa mielenkiintoista ohjelmaa joka päivä. Paneelikeskusteluja, avauksia ja tietoiskuja on luvassa runsaasti.

”Lavoilla nähdään asiaa huoltovarmuudesta, investoinneista, yrittäjän hyvinvoinnista, kestävästä ja kannattavasta ruoantuotannosta sekä eläinten hyvinvoinnista. Mukana on paljon kiinnostavia puhujia ja ajankohtaista asiaa”, kertoo yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Suvi Anttila ProAgria Keskusten Liitosta.

Palkintoja ja tunnustuksia jaetaan Farmarissa joka päivä. Mukana ovat mm. Tuottajalle kiitos -stipendin saaneet, sukutilatunnusten jako vanhoille sukutiloille sekä tuotosseurannassa ansioituneiden muistamiset.

Ajankohtaisia avauksia ja mielenkiintoisia teemoja kuullaan myös Farmarin Puistocornerissa. Cornerissa on napakoita puheenvuoroja eri teemoista mm. maatalousyrittäjyys, innovaatiot ja kotiseutu.

Paljon ihmisiä kulkee jalan pitkin katua
Farmari-maatalousnäyttely järjestetään heinäkuussa Seinäjoella. Kuvassa Farmari-katu Farmari 2017:ssa Seinäjoella.

Poliitikkoja, europarlamentaarikkoja, julkkiksia ja muita kiinnostavia henkilöitä on Farmarissa joka päivä aikataulujen salliessa. Torstaina Farmarissa ovat mm. maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, MMM kansliapäällikkö Pekka Pesonen, sekä kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkä. Perjantaina Farmarissa vierailevat mm. MTK:n toiminnanjohtaja Jyrki Wallin, somevaikuttaja ”Maalaisjärki” Anna Länsisalmi-Keisala ja somevaikuttaja Kasper ”Korpedictus” Korpela. Lauantaina Farmarissa ovat mm. yrittäjä, mobiilipelivirtuoosi Peter Vesterbacka, sekä somevaikuttaja, ”isännätär” Amskidabamski. Mukana ovat myös eläinmaailman julkkikset Suomen tuhmin poni Osmo sekä eteläpohjalainen ravikuningatar Akaasia.

Lue lisää ja osta liput ennakkoon edullisemmin: farmari.net