Peltopäivän tilakohteet

Tule tutustumaan

Peltopäivän ohessa on mahdollisuus tutustua kolmeen tilakohteeseen: Tattarin luomutilaan Myrskylässä, Sokerijuurikkaan tutkimuskeskukseen Paimiossa sekä Västankvarnin tilaan pihattonavetoineen. Osoitteet ja muun ohjeistuksen löydät tilakohteiden esittelystä.

Tehokas ja tuottava luomutuotanto

Tapio Anttilan luomutila Itä-Uudellamaalla satsaa luomuviljelyyn. Tattarin tilalla tavoitellaan ja on saatu hyviä satoja. Johtoajatuksena on, että jos tukipolitiikka loppuu, ovat sadot kohdillaan.

Tilalla on pitkä kokemus luomuviljelystä. Nykyisen isännän isä Hannu siirtyi luomuun vuonna 1995. Tapio viljelee tilaa neljättä vuotta yhdessä puolisonsa Mira Ruotsalaisen kanssa. Perheeseen kuuluvat lisäksi pian kaksivuotias Valtteri ja parikuinen tyttövauva.

Viljelyala vuokramaineen on 365 hehtaaria. Pelloista vajaa puolet sijaitsee Loviisassa noin 30 kilometrin päässä ja toinen puoli talouskeskuksen välittömässä läheisyydessä Myrskylässä. Pelloilla viljellään pääasiassa syysvehnää, kevätvehnää ja kauraa, jotka toimitetaan sopimustuotantona Helsingin Myllylle. Lisäksi kasvussa on kevätrapsia ja nurmea.

Keskisadot ovat lähes samaa luokkaa kuin alueen keskisadot eli merkittävästi tyypillisiä luomutiloja korkeampia. Vehnien keskisato pyörii kolmen tonnin paikkeilla ja kauran keskisato on selvästi yli kolme tonnia hehtaarilta. Hyvien satojen perusta on huolellinen työskentely ja tarkkuus kaikissa työn vaiheissa sekä kierrätyslannoitteiden käyttö. Tilalla käytetään Kotkan ravinnekuitua ja Kaakon ravinnelietettä.

Tilalla on otettu käyttöön rohkeasti uusinta tekniikkaa. Käytössä on automaattiohjaus traktorissa, satomittari ja vaaka kuivurissa. Tulevalle syksylle on hankintalistalla satokartoituslaitteisto. Talon isännät eivät ole tyytyneet vain kaupasta saataviin laitteisiin vaan erityisesti lannanlevitykseen käytettävää kalustoa on itse rakennettu ja kehitetty runsaasti.

Tattarin tila

Tapio Anttila ja Mira Ruotsalainen,

Koukjärventie 119, Myrskylä

Viljelty ala: 365 ha

Avoinna vierailijoille: klo 14–18

Mira Ruotsalainen ja Tapio Anttila Valtteri-poikansa kanssa syysvehnäpellolla.

Tattarin tila

Tapio Anttila ja Mira Ruotsalainen,

Koukjärventie 119, Myrskylä

Viljelty ala: 365 ha

Avoinna vierailijoille: klo 14–18

Mira Ruotsalainen ja Tapio Anttila Valtteri-poikansa kanssa syysvehnäpellolla.