Peltopäivän ohjelma

Tapaat alan ammattilaisia

Mikael Jeppsson

Mikael Jeppsson on ruotsalaisen Lantmännenin viljayksikön johtaja.

Greppa Marknaden – Viljamarkkinat haltuun -seminaarin puheenvuoroissaan Jeppsson kertoo hyvin tuntemistaan Itämeren alueen viljamarkkinoista.

www.lantmannenlantbruk.se

Eerikki Viljanen

Eerikki Viljanen on 42-vuotias maanviljelijä ja kansanedustaja Vihdistä. Viljasen tilalla viljellään lehmien rehuksi nurmikasveja, ohraa, kauraa ja härkäpapua. ”Teemme paljon tilojen välistä yhteistyötä. Käytämme myös urakointipalveluja”, kertoo Viljanen.

Viljanen on jäsenenä maa- ja metsätalousvaliokunnassa sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa; puolustusvaliokunnassa varajäsenenä. Hän toimii Vihdissä sekä kunnanvaltuuston puheenjohtajana että MTK-Vihdin puheenjohtajana. Hänellä on myös MTK-Uusimaan puheenjohtajuus.

Viljanen harrastaa kuntoliikuntaa, lukemista ja yhdistystoimintaa. Hän on myös kahden pienen pojan isä.

Ruis haastaa viljelijänsä

Sebastian Sohlberg toivottaa tervetulleeksi tilalleen rukiin pellonpiennartilaisuuteen.

Malmgård Sjundeån isäntä Sebastian Sohlberg on kokenut rukiinviljelijä, joka asettaa tavoitteet korkealle. ”Ruis on kiinnostava kasvi, jonka viljelyyn liittyy monia haasteita.”

Sohlberg viljelee Siuntiossa, Inkoossa ja Espoossa yhteensä 400 hehtaaria, joista viljelykierrosta riippuen kasvaa ruista 15–90 hehtaaria.

”Lajikkeeksi valikoitui KWS Livado erityisesti sen suuren satopotentiaalin ansiosta”, Sohlberg kertoo. Isäntä kuitenkin korostaa, että huippusatoja tavoiteltaessa lajikevalinnan lisäksi on satsattava myös viljelytoimenpiteisiin.

Peltopäivän tilavierailijat pääsevät tutustumaan Sohlbergin rukiin viljelyyn näyttelypäivän päätteeksi Pro Ruis ry:n järjestämässä pellonpiennartilaisuudessa. Tilaisuus järjestetään ruispellolla Inkoossa klo 16 alkaen.

”Kyseessä on mielenkiintoinen lohko, missä viljelytoimenpiteitä on tehty hieman oppisismielessäkin”, toteaa Sohlberg ja toivottaa kaikki vierailijat tervetulleiksi.

Pellonpiennartilaisuus ruispellolla klo 16: Knapantie 106, 10160 Inkoo.