Peltopäivän uutuuksia


Gothia Redskap:
System Cameleon

8-metrinen kylvökone ja rivihara. Valmistaja Gothia Redskap, Ruotsi. Suomessa konetta markkinoi luomuviljelijä Mathias Weckström. Kylvökonetta saa 6- ja 8-metrisinä.

System Cameleon soveltuu parhaiten luomuviljelyyn, mutta toimii hyvin myös tavanomaisessa viljelyssä, kun halutaan vähentää kemiallista rikkaruohotorjuntaa ja mullata keväällä lannoitetta syyskylvettyyn kasvustoon.

Peltopäivässä Weckström haraa System Cameleonilla esittelyruutua klo 13 työnäytöksessä.

Agrimarket: Amazone ZA-V

Lannoitteen pintalevitin.

Agrimarket: Väderstad Carrier XL 425 -lautasmuokkain


Berner:
Roundup Ace

Uudentyyppinen kaliumsuolapohjainen glyfosaatti rikkakasvien torjuntaan. Kaliumsuolana olevan glyfosaatin imeytyminen on erittäin nopeaa. Sateenkesto on yksi tunti. Kiinnitettä ei tarvitse käyttää. Tehoainepitoisuus 450 g/l. Pakkauskoko 15 litraa.

Boreal: Trekker-mallasohra

Markkinoiden satoisin mallasohra.

Geotrim Oy: Trimble NextSwath

Automaattinen päistekäännös. Tekniikka laskee automaattisesti parhaan mahdollisen reitin työkoneen kääntämiseksi seuraavaa riviä varten.


Kivilän Kone Ky:
5-teräiset Jupiter 2 -kaksoisaurat

Tšekkiläiset Opall Agri Sro:n Jupiter 2 -kaksoisaurat 3-, 4- tai 5-teräisinä. Vakiona veitsileikkurit ja takimmaisessa siivessä kiekkoleikkuri. Muistisylinteri. Kierrejousilaukaisu.


Kivilän Kone Ky:
Laumetris KII-7T s-piikkiäes

Liettualainen 7-metrinen s-piikkiäes, saatavana työleveyksillä 6, 7, 8 tai 10 metriä. Vakiona hydraulinen etulata, takalata ja jälkihara. Takalata voidaan säätää yhdessä etuladan kanssa hydraulisesti tai mekaanisesti kierretangoilla. Piikit kuudella rivillä. Sivulohkoissa telit ja hydraulinen työsyvyyden säätö. Äkeessä on myös vetolaite ja valopistoke sekä pikaliittimet taakse kiinnitettävälle työkoneelle.


Kivilän Kone Ky:
Rolmako-lautas­muokkain u693

Alpha-lautasilla pa- rempi muokkaus ja kasvustojätteiden silppuaminen. SKF-kestovoidellut laakerit. Jälki- jyränä 600 mm levyteräskiekkojyrä kaapimilla. Vetoaisa hydrauli- sylinterillä.