Tule keskustelemaan Nurmi 2017 -tapahtumassa Turun Konekeskuksen maahantuomista koneista ja pyydä tarjous.
Tule keskustelemaan Nurmi 2017 -tapahtumassa Turun Konekeskuksen maahantuomista koneista ja pyydä tarjous.

Uutuuksia ruokaa tuottaville kotieläintiloille

Kotieläintilojen ruokatuotanto on tärkeä huoltovarmuustekijä. Se on 100-vuotisen itsenäisyytemme ydin. Kotimainen perheyritys Turun Konekeskus on toimittanut jo 20 vuotta koneita monipuolisesti maataloudelle ja erityisesti kotieläintiloille. Tule tutustumaan laadukkaisiin ja huonoissakin sääolosuhteissa toimiviin McHale- ja Pöttinger-nurmityökoneisiin Nurmi 2017 -tapahtumaan.

Teksti: Sarianne Häkkinen, Turun Konekeskus Kuvat: Turun Konekeskus

Suomen maaseudulla monilla kotieläintiloilla Turun Konekeskus ja siihen fuusioitunut Konefarmi tunnetaan monipuolisena tavarantoimittajana, jolla on koko maan kattava myyntiverkosto. Lisäksi verkkokaupasta saa tuotteita laajalla skaalalla. Seuraavassa muutamia uusimpia, kotieläin­tiloja kiinnostavia tuotteita.

Kaarihallit

Richel-monikäyttökaarihallit esitellään ensi kertaa Nurmi 2017 -tapahtumassa. Hallit sopivat kotieläin- ja maatilojen tuotantotiloiksi sekä varasto- ja konehalleiksi.

Säililöitä moneen lähtöön

Elkoplast-nurmirehun irtosäilöntäliuoksille valmistetut hapon kestävät kaksoisvaipalliset varastointisäiliöt ovat uusinta uutta. Niitä on valittavana kahta eri tilavuutta; 5 000 ja 7 000 litraa.

Duratank-säiliöt sopivat muun muassa päivittäiseen karjan juomavesivarastointiin ja maidon esijäähdytysveden varastosäiliöksi sekä lypsykoneen huuhteluveden talteenottoon ja sen jälkeen lypsyaseman pesuun.

Duratank-säiliöt ovat parhaimmillaan myös kasvinsuojeluruiskujen nopeaan täyttöön ja veden kuljettamiseen etäpelloille sekä veden lämpötilan nostamiseen ruiskutusvedelle sopivaksi.

Massikat kotimaisella sydämellä

Massey Ferguson -traktorit on nyt varustettu pienimmästä 55 kW:n traktorista lähes 300 kW:n traktoriin kotimaassa valmistetuilla Agco Power-moottoreilla.

Aurinkoenergiaa

Aurinkosähköjärjestelmät ovat tuotantorakennuksissa tätä päivää. Tuotetusta sähköstä ei makseta siirtohintaa eikä sähkö­veroa. Järjestelmällä on taloudellinen merkitys paljon sähköä kuluttavilla maatiloilla.

On olemassa laskelmia, joissa investointi maksaa itsensä takaisin parhaimmillaan jo alle 10 vuodessa.

Juhlavuonna juhlavuoden mallit

Yhdessä konevalmistajien kanssa on julkaistu Suomi 100 -juhlavuoden erityiset juhlavuoden mallit Rysky-perävaunuista, Schäffer-kuormaimista ja Massey Ferguson -traktoreista.

Nähdään Härmässä.

Elkoplast sopii nurmen säilöntäliuosten varastointiin.
Elkoplast sopii nurmen säilöntäliuosten varastointiin.