Työtehoa nurmen korjuuseen

Nurmi 2017 -tapahtumassa työnäytöksen antavat muun muassa Elhon tehokas niittomurskain- ja etuniittomurskainyhdistelmä sekä Elhon Onliner Pro -paalainkäärin.

Nurmipäivän työnäytöksessä Elho yhdistää kolme työvaihetta yhteen ajokertaan. Näin saadaan  puhdasta rehua nopeasti karhoon.
Nurmipäivän työnäytöksessä Elho yhdistää kolme työvaihetta yhteen ajokertaan. Näin saadaan puhdasta rehua nopeasti karhoon.

Teksti: Bengt Nylund, Elho Kuva: Elho

K-maatalous esittelee Härmässä työteholtaan vahvan yhdistelmän Elho Arrow NM 10500 Delta -niittomurskaimen ja Arrow 3700 Front -etuniittomurskaimen.

Yhdistelmä on suurten pinta-alojen nopea ja helppokäyttöinen kone. Perussäädön jälkeen käyttöä ohjataan vain muutamalla toimintonapilla. Kone asetetaan yhdellä komennolla työ- tai kuljetusasentoon, vasen puoli, oikea puoli, molemmat puolet tai koko kone etukoneen kanssa nousee tai laskee. Koneen työleveyden voi säätää välilllä 9,4–10,5 metriä.

Koneessa on automaattinen kaarrekompensointi gps:n avulla ja päisteautomatiikka. Kaarreajossa Elho Opus -ohjaus yhdessä gps:n kanssa huolehtii, että vasen tai oikea niittoyksikkö siirtyy sisäänpäin riippuen kääntösuunnasta. Päisteessä etukone nousee yhden napin painalluksella ja gps antaa käskyn takakoneelle nousta oikeaan aikaan. Arrow 10500 Deltassa on AutoBalance (automaattinen HydroBalance) -kevennys, joka kantaa niittoyksiköt joka asennossa. Elho Opus -monitorilta säädetään myös AutoBalance.

Elho SideFlow -karhojenyhdistäjällä voidaan työvaiheista vähentää karhoittaminen.

Onliner Pro -paalainkäärin

Vaativalle käyttäjälle sopiva Elho Onliner Pro -paalainkäärin esiteltiin yleisölle 2015. Se on osoittanut varmatoimiseksi ja ­nopeaksi haastavissakin olosuhteissa.

Nurmi 2017 -tapahtumassa K-maatalous esittelee koneen, missä on leveä noukin, tasainen syöttö ja tarkka leikkaus. Näiden ansioista Onliner Pron paalin tiivistys saadaan sopivaksi ja käärintä on nopeaa. Traktorin hytissä olevasta Elhon Opus-näytöltä säädetään Onliner Pron noukintaa, paalin tiheyttä, leikkuuterien määrää, voitelua, verkkosidontaa, alas laskeutuvaa pohjaa ja käärintää.

Käärintäpöydällä, käärintäsatelliitilla sekä kuormaushaarukalla on 359 asteen kulma-antureita, jotka antavat koko ajan ohjaukselle tiedon missä asennossa ne ovat. Tämän ansiosta kuormaus ja käärintä on tarkkaa ja nopeaa. Satelliittikäärintä kahdella esikiristimillä tekee käärinnän erittäin nopeaksi.