Koko sato talteen hyvälaatuisena

NHK:lta tehokas nurmen korjuuketju

Nurmi 2017 -tapahtuman teemana on kertoa konkreettisesti, kuinka nurmitila pystyy ottamaan kannattavuusloikan uusimmilla ratkaisuilla. Konevalinnoilla ja oikeilla työmenetelmillä on suuri merkitys tilan kannattavuuteen.

NHK esittelee työnäytöksessään nurmen tehokkaan korjuuketjun, uutuuksia unohtamatta.
NHK esittelee työnäytöksessään nurmen tehokkaan korjuuketjun, uutuuksia unohtamatta.

Teksti: Mataleena Niemelä Kuva: NHK

NHK-Keskus vastaa teemaan esittelemällä työnäytöksessään korjuuketjun, jonka ansiosta rehu saadaan talteen pellolta nopeasti ja hyvälaatuisena, haastavimmissakin korjuuolosuhteissa. ”Tuomme työnäytökseemme uusinta teknologiaa edustavat työkone- ja traktoriuutuudet JCB:ltä, Kuhnilta ja Strautmannilta”, myyntijohtaja Paavo Pyhälammi NHK:lta kertoo.

JCB vetää ja Strautmannin vaunu noukkii

Strautmannilta työnäytöksessä nähdään suorituskykyinen noukinvaunu-uutuus, Giga-Vitesse CFS 4002, jossa on muun muassa täysin uudenlainen sullojaroottori sekä uusi 2,3-metrinen noukin.

”Kone on erinomainen työkalu niin karjatiloille kuin urakoitsijoillekin”, Pyhälammi toteaa.

Noukinvaunu-uutuuden vetojuhtana työnäytösten Suomen-ensiesiintymisensä tekee toinen huippuluokan uutuus, JCB Fastrac 8330 -traktori. Tämän maailman nopeimman tuotantotraktorin ominaisuuksia ovat muun muassa 70 km/h huippunopeus, ABS-levyjarrut sekä täysi jousitus.

Kuhnin uusi perhosniittomurskain

Työnäytöksessä esitellään Kuhnin täysin uuden perhosniittomurskainsarjan malli FC 10030 D-FF. ”Tämä kymppimetrinen malli on vastaus tilojen yhä kasvaviin rehualoihin, ja se sopii erityisesti paljon ajaville ja urakointiin erikoistuneille”, Pyhälammi toteaa.

Etukoneena edellisen kanssa on niin ikään täysin uuden etukiinnitteisen niittomurskainsarjan 3,5-metrinen malli, FC 3525F D-FF, jonka virtaviivainen muotoilu mahdollistaa erinomaisen näkyvyyden kaikkiin koneen kulmiin.

Mukana tutut suosikit

Mukana on myös tuttuja suosikkimalleja. Työkoneiden edessä nähdään kaksin kappalein kokoluokkansa ketterimpiä nelipyöräohjattuja JCB Fastrac 4220 -traktoreita.

Kuhnin uuden sukupolven hinattavia menopaluu-niittomurskaimia edustaa tehokas, taloudellinen ja nopea FC 3560 TCD.

Kuhn GF 8702 -pöyhimen pienihalkaisijaiset roottorit käsittelevät rehun tehokkaasti nopeuttaen kuivumista. Kuhn GA 9531 -karhotin puolestaan voittaa kilpailevat koneet paitsi kestävyydessä myös maanseurannassa.

Tiukat paalit tehokkaasti talteen

Pyöröpaaleja näytöksessä pyöritellään Kuhnin VBP 2265 -muuttuvakammioisella yhdistelmäpaalaimella. Sylinterin muotoiset, ryhdikkäät 3D-käärityt paalit yhdistettynä korkeaan työtehoon ja kestävyyteen tekevät paalaimesta kannattavan investoinnin. Paalit siirretään talteen JCB TM320S -teleskooppipyöräkuormaimella, joka yhdistää kurottimen ja pyöräkuormaimen parhaat puolet.

Työnäytöksessä esiintyvien koneiden lisäksi NHK:n osastolla pääsee tutustumaan lukuisiin muihin konemalleihin.

Konelistat ja Nurmi 2017 -uutiset kotisivuilla: www.nhk.fi