Uutuudet

Peltoviljely, kasvinsuojelu, lajikkeet, lannoitteet


Input-kasvinsuojeluaine

Hankkija Halli

Input on kahden eri tehoaineryhmän, protiokonatsoli ja spiroksamiini, yhdistelmä. Input tehoaa hyvin syys- ja kevätohralla härmään, ohranruosteeseen, punahomeeseen, verkkolaikkuun, rengaslaikkuun ja tyvilaikkuun. Syys- ja kevätvehnällä teho on hyvä mm. punahomeeseen, ruskolaikkuun, syysvehnänharmaalaikkuun, pistelaikkuun (DTR) ja tyvilaikkuun.


Leijona-kevätvehnä

Peltosiemen Oy 3b21

Lujakortinen, huippusatoisa ja laadukas päätyypin myllyvehnä. Jalostaja on tsekkiläinen Selgen. Lajikeoikeudet Suomessa: Plantanova Oy.


Luukas-kaura

Hankkija Halli 1

Aikainen Luukas-kaura elintarvike- ja rehukauran viljelyyn. Vahvakortinen. Jyvälaadultaan erinomainen teollisuuden prosesseihin.


Luukas-kaura

Peltosiemen Oy 3b21

Hyvin satoisa, aikainen ja lujakortinen kotimainen kaura. Jalostaja on Boreal Kasvinjalostus Oy.


NS-liuos-lannoite

Berner Oy, Viljelijän Avena Berner 6d48

NS-liuos (ammoniumsulfaattiliuos) on typpeä ja rikkiä sisältävä nitraatiton nestemäinen kierrätyslannoite, joka sopii kotieläintiloille lietelannan typpi- ja rikkipitoisuuksien väkevöittämiseen. NS-liuos sopii niin nurmien kuin viljojen lannoitukseen.


Onerva-ohra

Peltosiemen Oy 3b21

Aikainen, monitahoinen, erittäin lujakortinen ja komeajyväinen ohra. Soveltuu hyvin sekä rehu- että tärkkelysohran tuotantoon. Jalostaja on Boreal Kasvinjalostus Oy.


Scotty-kaura

Peltosiemen Oy 3b21

Erittäin satoisa kaura. Myöhäinen lajike. Lajikkeen jalostaja on Nordsaat Saatzucht. Lajikeoikeudet Suomessa: S.G. Nieminen Oy.


Skyway-ohra

Hankkija Oy Halli 1

Runsassatoinen mallasohra tuottaa isokokoista ja tasalaatuista jyvää ja erinomaista mallaslaatua. Hyväksytty mallasohraksi Tanskassa ja Iso-Britanniassa, ja Suomessa.


Syysruisvehnä

Lantmännen Agro Oy 6e90

Syysruisvehnä on erittäin satoisa rehukasvi. Lantmännen Agro ostaa kaiken ruisvehnän käyttöönsä syksystä 2023 alkaen. Ruisvehnän hinta perustuu rehuohran hintaan + 5 €/tn preemio.


Vahva-kaura

Peltosiemen Oy 3b21

Komeakasvuinen, lujakortinen ja erittäin satoisa kaura. Vahvan lajikeoikeudet Suomessa: Plantanova Oy. Vahva on virallisten lajikekokeiden tuloksissa (2014–2021) linjanumerolla BAUB 2016.4280.


Wish-ohra

Peltosiemen Oy 3b21

Kaksitahoinen, rehu- ja tärkkelyskäyttöön soveltuva erittäin satoisa ohra. Jalostaja on tanskalainen Sejet Plant Breeding.


Ympact-ravinnepeittausaine

Hankkija Halli 1

Ravinnepeittausvalmiste on suunniteltu viljoille tehostamaan siementen elinvoimaa, juuriston ja oraiden kasvua, optimoimaan kasvin energian saantia sekä stressinsietokykyä. Tuote sisältää kompleksoituja mikroravinteita (Cu, Mn, Zn).


Poltto- ja voiteluaineet

Poltto- ja voiteluaineet


Fortis Infra FTK 10.000 l -tankkausasema

Infraline / Finia Oy Uc10

Suuri kaksoisseinämäinen 10 m3 PE tankkausasema 230 V -pumpputekniikalla. Saatavana myös kotimaisella Infraline FMS -käyttäjäseurannalla, jossa tiedonsiirto vakiona.