Uutuudet

MaatalousKonemessuilla on esillä runsaasti tuoteuutuuksia. Tänä vuonna raatiin kuuluvat Eemeli Linna Koneviestistä, Piia Lehojärvi Suomalaisesta Maaseudusta ja Pentti Törmä Käytännön Maamiehestä. Kulta-, hopea- ja kunniamaininnan saaneet uutuudet julkaistaan 5.10. Tässä esillä kaikki kilpailuun osallistuvat uutuudet.

Järjestelmät, ohjelmistot, palvelut

Järjestelmät, ohjelmistot, palvelut


Amazone mySpreader -sovellus ja Spreader Connect -toiminto levittimeen

Hankkija Oy 1a2

Spreader connect -toiminnossa ISOBUS pintalevittimessä on Bluetooth-yhteys. Käyttäjä voi siirtää esimerkiksi levitystaulukot langattomasti omaan levittimeen. Sovellus itsessään yhdistää Amazonen lannoitetietopankin, Easycheck-sovelluksen sekä EasyMix-sovelluksen.


Amazone Windcontrol -lisävaruste

Hankkija Oy 1a2

ZA-TS-pintalevittimen lisävaruste, jolla mitataan tuulen nopeutta ja suuntaa suhteessa traktorin ajosuuntaan ja ajonopeuteen. Järjestelmä osaa kompensoida tuulen vaikutusta lannoitteen levityskuvioon lannoitteen pudotuskohtaa ja lautasen pyörimisnopeutta säätämällä.


Carbon Check maa-analyysi

Eurofins Viljavuuspalvelu 3a11

Carbon Check maa-analyysilla saat tietoa peltojesi hiilen määrästä ja laadusta.


Claas Cemis 1200 -älyterminaali

Hankkija Oy 1a2

Älyterminaali automaattiohjaukseen, tiedonhallintaan ja täsmäviljelysovellusten käyttöön. 12 tuuman monipistekosketusnäyttö. CEMIS 1200 on saatavilla tehdasasennettuna Claas-traktoreihin, -puimureihin sekä -ajosilppureihin.


Claas Cemos Auto -järjestelmä

Hankkija Oy 1a2

Claas Cemos Auto -toiminnot ovat nyt saatavilla myös Trion-malliston puimureihin. Messuilla on esillä Trion 720, mikä on varustettu täydellisellä Cemos-automatiikalla.


Cowconnect-ruokinnan hallintajärjestelmä

Hankkija Oy 1a2

Ruokinnanhallintajärjestelmä yhdistää tuotostiedot ja ruokinnan keskenään vaakapäätteen ja älykkään pilvipalvelun avulla. Seoksen hallinta ja tuloksien analysointi hoituu helposti suomenkielisen Cowconnect-puhelinsovelluksen ja verkkoportaalin kautta. Cowconnect seuraa myös tilan rehuvarastoja automaattisesti. Saapuneet rehuerät saa lisättyä nopeasti varastoon esimerkiksi Cowconnect- mobiilisovelluksen kautta.


Dairy Analytics -palvelu

Agrovision 3f28

Maidontuottajien tiedot neuvonnan saataville selkeissä, interaktiivisissa raporteissa. Näin saat paremman käsityksen lypsy- ja ruokintaprosesseista ja seuraat ruokintaa ja lypsämistä.


Dataväxt Logmaster -ohjelmisto

Lantmännen Agro Oy 6d90

Monipuolinen telematiikkaohjelmisto edullisesti ja helposti ilman merkkisidonnaisuuksia. Se kerää tiedot mm. koneen sijainnista, käynnissäolosta, polttoaineen kulutuksesta sekä moottorin kuormituksesta. Tietoja voidaan käyttää esimerkiksi tuotannon kehittämisen, urakoinnin laskutuksen tai lohkomuistiinpanojen perustana.


ecOcaucO – viljankuivauksen optimointiin

caucO Oy 6G31

Viljankuivauksen energiatehokkuutta optimoiva laitteisto. Tärkein säätöparametri on poistoilman suhteellinen kosteus, jonka avulla säädetään ilmamäärää kuivauksen aikana. Energiasäästö on noin 15 % kokonaiskulutuksesta.


GrainSense Flow Analyzer viljan analysointiin

Berner Oy, Viljelijän Avena Berner 6d48

GrainSense Flow Analyzer asennetaan leikkuupuimuriin tai siiloon. Laite analysoi reaaliaikaisesti viljan laatua virtaavista jyvistä.


Hiilivarannon muutos viljelysuunnittelussa

ProAgria, Mtech Digital Solutions, Biocode 3f31

Wisu-ohjelman uusi toiminnallisuus, joka mahdollistaa lohkokohtaisen pellon hiilivarannon muutoksen laskemisen viljelysuunnittelussa ja tuo näkyväksi satoon sitoutuneen hiilen määrän. Laskentaominaisuus tulee syksyn aikana Minun Maatilani -ohjelmaan.


Infraline FMS -käyttäjäseuranta­järjestelmä

Infraline / Finia Oy Uc10

Kotimainen Fuel Management System eli polttoaineen käyttäjäseurantajärjestelmä RFID-tagillä tunnistautuen. Voidaan liittää kaikkiin säiliöihin, joissa on sähköpumppu. Raportointi kustannuspaikoittain, mahdollisuus liittää rajattomasti käyttäjiä. Sopii ulkoasennukseen, vesitiivis.


Kramp App -sovellus

Kramp Oy 6a50

Kramp App -mobiilisovelluksen avulla viljelijät ja Kramp-jälleenmyyjät voivat tehdä hakuja Krampin koko valikoimaan. Kirjautuminen samalla tunnuksella kuin Kramp-verkkokauppaan.


Sirppi-mobiilisovellus

Nikitec Oy / Sovellusyhtiö Sirppi 3aa13

Automatisoitu lohkokirjanpito kännykän paikkatiedon ja kameran avulla. Paikkaan sidotut valokuvat pellolta ja koneen säädöistä. Lohkon sisäiset kasvustoerot satelliittikuvina. Täsmälannoituksen ohjaustiedostojen teko kännykällä. Lohkokohtaiset puintiennusteet. Varastokirjanpito. 1 vuosi ilmainen, jatkovuodet max. 50 € + alv /tila.


S-Pankki Uudistava maatalous erikoissijoitusrahasto

S-Pankki Oyj 3e53

Uudentyyppisen rahoitusratkaisu maatalousyrittäjille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa hankkimalla lisää peltomaata. Rahasto sopii esimerkiksi tapauksiin, joissa yrittäjä haluaa ostaa itselleen nyt vuokraamansa pellot tai kasvattaa peltopinta-alaa seuraavan sukupolven viljeltäväksi ilman merkittävää velkavipua.


SmartTurn-automatiikka

Valtra Oy Ab 7n110

Traktorin päisteessä automaattisesti kääntävä SmartTurn viimeistelee peltotöiden automatisoinnin yhdessä Auto U-Pilot-päisteautomatiikan ja Valtra Guide -automaattiohjauksen kanssa. Työn tarkkuus paranee, polttoainetta ja aikaa säästyy, pelto tiivistyy vähemmän ja kuljettaja voi keskittyä työn jälkeen.


TTS-Manager -kasvinviljelytöiden suunnitteluohjelma

TTS Työtehoseura ry 3c1

Työtehoseuran kehittämällä ja ylläpitämällä TTS-Managerilla voidaan tilakohtaisesti vertailla eri viljelykasvien tuotannon laajuuden ja viljelyssä käytettävien kone- ja menetelmävalintojen sekä peltolohkojen etäisyyksien vaikutusta työmäärään, työn tuottavuuteen ja työstä aiheutuviin kustannuksiin.


WikliNet-ohjelmisto

WikliSoft Oy 3a31

Maatilayrittäjille sekä maatalouden talousasiantuntijoille suunniteltu talouden suunnittelun ja seurannan ohjelmisto. Verkossa käytettävä WikliNet kokoaa yhteen maatilayrityksen talousdatan ja omaisuustiedot. Maatilalle voidaan laatia liiketoimintasuunnitelma, kymmenen vuoden talousennuste sekä tekninen arvio­kirja.