Agritek

Maanrakennuskoneet täydentävät
valikoimaa

Missään tapahtumassa aiemmin eivät asiakkaat ole nähneet yhtä suurta koneuutuuksien määrää kuin nyt. Agritek esittelee MaatalousKonemessuilla traktoreiden, puimureiden ja ajosilppureiden lisäksi laajan työkonevalikoiman unohtamatta varaosia, voiteluaineita ja tarvikkeita. Ennakkomyynnissä on uutena tuoteryhmänä ensimmäistä kertaa New Holland -maanrakennuskoneet. Koneiden ja laitteiden ohella paikalla on koko maan myyntiverkoston palveluhenkilöstö.

Case IH -traktoreissa suurin uutuus on Maxxum 24x24 ActiveDrive 8 -vaihteisto, jossa on tarjolla 8 Powershift-vaihdetta kolmella päällekkäin limittyvällä alueella. Vahvan limityksen ansiosta traktori tarjoaa maksimitehot ja väännöt monipuolisesti erittäin laajoilla nopeusalueilla. Kaksoiskytkimen ansiosta vaihtaminen käy sujuvasti, ja automatiikan ollessa käytössä kuski voi vapautua vaihtamisesta ja nauttia sujuvasta kyydistä.

New Holland laajentaa mallistoaan maanrakennuskoneilla ja esittelee messuilla minikaivinkoneet, kompaktit pyöräkuormaimet, raskaammat pyöräkuormaimet sekä traktorikaivurit. Materiaalin käsittely ja kuormaaminen vaativat maatiloilla tehokasta erikoiskalustoa, mutta käyttötarve voi olla yhtä lailla erikoisviljely, pihojen ja viheralueiden hoito sekä karjatilojen päivittäiset rutiinit.

Traktoriuutuutena New Holland esittelee kaksoiskytkimeen perustuvan Dynamic Command -vaihteiston. Sen tärkein ominaisuus on kokoluokassa ainutlaatuinen 8-portainen Powershift. Uusi vaihteisto tuo mukanaan lukuisia ominaisuuksia, joista on todellista hyötyä käytännön töissä. Esimerkiksi jarrupoljinta painettaessa traktori hidastaa ja pysähtyy ilman kytkintä, ja kuljettajan painaessa kaasupolkimen pohjaan, traktori vaihtaa pienemmälle kiihtyvyyden varmistamiseksi.

Kverneland esittelee uuden hinattavan 2 600–3 200 litran iXtrack T3 -ruiskun, jonka runko on koottu uusimman trendin mukaisesti niittaamalla. Puomiston vinosuunnikasripustuksen muotoilu yhdessä rungon kanssa sallii pyörille 32 asteen kääntökulman ja 3,6 metrin kääntösäteen. Koneessa on markkinoiden pienimmät nestejäämät – mikä kertoo nestejärjestelmän suunnittelusta. Myös isobus-ohjelmisto on uutta sukupolvea.

Uudessa Kverneland Turbo -kultivaattorissa on leveälehtinen, erittäin jäykkä joustopiikki, joka säilyttää työsyvyytensä ja samalla murustaa maata tehokkaasti. Tämä kombinaatio on hyvin vaikea saavuttaa, mutta se tekee kultivaattorista erittäin monikäyttöisen.

Kverneland 5087MN on erittäin keveä 9-metrinen perhosniittomurskain kilpailukykyiseen hintaan. Se tuo ratkaisun isojen tilojen korjuuketjun yleisimpään pullonkaulaan, niittokapasiteettiin. Muuta niittoteknologiaa edustaa palkittu Race Car Suspension -konsepti, jolla on todettu olevan merkittävä vaikutus niiton sujuvuuteen.