Turun Konekeskus

Täysin uudistuneet Bergmann Shuttle -noukinvaunut palaavat Suomen markkinoille.
Täysin uudistuneet Bergmann Shuttle -noukinvaunut palaavat Suomen markkinoille.

Kauppatavat
uusiutuvat

Turun Konekeskus aloittaa maatalouskoneiden vuokraus­toiminnan osana liiketoimintaansa. Vuokraustoiminta polkaistaan käyntiin Helsingin MaatalousKonemessujen yhteydessä.

Euroopassa koneiden vuokraaminen on pitkään ollut merkittävä liiketoiminnan muoto. Alhaiset tuottajahinnat, tilojen tiukka taloustilanne ja tilakokojen kasvu on pakottanut viljelijät tarkastelemaan konekustannuksiaan erittäin tarkasti. Suomessa konekaupan rahoitus on perinteisesti perustunut omistamiseen. Muualla valtaosa koneinvestoinneista on jo pitkään toteutettu pääsääntöisesti leasing-rahoituksella. Etenkin Englannissa ja Irlannissa vuokraaminen on pitkään ollut perinteisen myynnin rinnalla merkittävä kauppatapa. Myös varsin konservatiivisessa Saksassa on konevuokrauksella merkittävä asema alan kaupankäynnissä.

”Suomessa vuokraliiketoiminta on ottamassa ensiaskeleitaan. Tulevina vuosina vuokrakoneiden tarjonta ja kysyntä tulee varmasti lisääntymään merkittävästi. Vuokraustoiminnan rinnalla koneurakointi ja yhteiskonetoiminta jatkavat kasvuaan. Muutokset mahdollistavat tilakohtaisten konekustannusten optimoinnin, ja tehokkaat työmenetelmät lisäävät tuottavuutta”, toteaa vuokrausliiketoiminnan myyntijohtaja Jouni Oksanen.

Laaja valikoima koneita esittelyssä

Turun Konekeskus esittele messuilla laajan valikoiman koneita niin maatalouteen kuin kiinteistönhoitoonkin. Kiinteistöpuoli on entistä näkyvämmin esillä aikaisempiin sisänäyttelyihin verrattuna. ”Toivotamme kaikki erittäin tervetulleeksi osastollemme. Odotamme mielenkiinnolla, kuinka moni esimerkiksi pääkaupunkiseudun kiinteistöhuoltoyrityksistä löytää uuden näyttelyn”, mainitsee myyntijohtaja Anders Vahtola.

Traktoreista ovat esittelyssä muun muassa uusi Massey Ferguson S-Effect -mallisto ja kustannustehokas Global-mallisarja, jota saa jopa 95 kilowattiin asti. Kaikissa uusissa Massey Ferguson S-sarjan koneissa on nyt aito 4 vuoden tehdastakuu. ”Tehdastakuun edut verrattuna ostettuihin lisäturviin ovat kiistattomat. Takuun kattavuudesta ei tarvitse turhaan kinastella ja takuun ulkopuolelle mahdollisesti jäävistä korjauksista on selkeä lista”, kertoo Massey Ferguson myyntipäällikkö ­Jarno-Matti Hakamäki.

Uutuutena esitellään täysin uudistuneet Bergmann Shuttle noukinvaunut. ”Bergmann-noukinvaunuja on myyty Suomessa viimeksi muutamia vuosia sitten. Niille löytyy kysyntää ja nyt Bergmann-noukinvaunu on nähtävillä Helsingin MaatalousKonemessuilla. Bergmannilta on esillä myös toinenkin uutuus, matalarunkoinen tarkkuuslevitin TSW 2140 E”, mainitsee tuotepäällikkö Olli Rauhala.

”Myös muut karjatalous- ja peltotyökoneet ovat kattavasti esillä. Näistä voisi mainita esimerkiksi uuden Unia Amber -kylvökoneen”, Rauhala jatkaa.

Massey Fergusonin Global-mallisarja on saanut hyvän vastaanoton.
Massey Fergusonin Global-mallisarja on saanut hyvän vastaanoton.