Tuoteuutuuksia

Uutuuksien listalla ovat näyttelynjärjestäjille 5.9.23 mennessä ilmoitetut uutuustuotteet. Kuviin on valittu KM:n toimituksen mielestä kiinnostavimpia tuotteita. Näyttelyssä palkitut uutuudet julkaistaan 5.10.2023 KoneAgrian ja Käytännön Maamiehen verkkosivuilla.

Maatalous, koneet, laitteet ja varaosat

Ascenso TDR650 -rengas

RengasDuo Oy A635

Uusi Premium tason traktorin vyörengas Suomen markkinoille. Rengas tarjoaa korkealaatuiset ominaisuudet vaativiin olosuhteisiin niin peltotöihin kuin tieajoon. Valmistaja myöntää 7 vuoden takuun.


Bourgault Quick Change -pikakiinnitysjärjestelmä

Industriehof Scherenbostel A465

Pikakiinnitysjärjestelmä muokkainten terien vaihtoon ilman ruuveja tai muttereita.


Clen PW Golden 1915 -kuumavesipesuri

Clen, Linnax Oy A462

PW Golden 1915 -kuumavesipesuri on suunniteltu vaativaan ammattimaiseen maatalous- ja teollisuuskäyttöön. Hyvä lämmitysteho (70 kW), työpaine 30–190 bar, vedenvirtaus 450–900 l/h, vedenlämpö max. 110 °C ja liitäntäteho 5,2 kW. Portaaton vesimäärän ja paineen säätö. Kompakti koko ja isot pyörät helpottavat koneen liikuttelua. Sisäänrakennettu pesuainesäiliö 22 l. Säädettävä korkeapaineinen pesuaineen syöttö. Polttoainesäiliö 25 l.


Fortis ECO 2500 -tankkausasema

Infraline / Finia Oy U40

Uusi tankkausasema/farmisäiliö 2 500 litran kokoluokkaan, varustettu vakiona kuivuriliittimellä. Uuden muotoilun ja rakenteen ansiosta hinta on 20 prosenttia edullisempi kuin aiemmissa vastaavissa malleissa.


Ganterud-nostoapuvälineet

Talhu Oy D716

Ganterud-nostoapuväline on luotettava ja tehokas ratkaisu raskaisiinkin nostotarpeisiin. Ruotsalaisen Ganterud Lifting Solutions -yhtiön kehittämät tehokkaat ja luotettavat Ganterud-nostojärjestelmät on suunniteltu helpottamaan materiaalinkäsittelyä ja parantamaan kannattavuutta rakennus- ja konepajateollisuudessa. Sopivat sekä kevyiden että raskaampien kuormien vaaitukseen, kääntöön ja käsittelyyn kauko-ohjauksella.


Joskin-vaunut

E-P:n Kone ja Tarvike Ky C850

Joskin-maansiirtovaunut, -lietevaunut, -viljakärryt yms.


Karko LV17Hydro -levitysvaunu

KK-Module Oy C710

Uusi järeä Karko LV17Hydro -levitysvaunu on suunniteltu urakointikäyttöön, jolloin levitysmäärät ovat suuria ja haluat pitää pellot kunnossa! Alustassa on hydraulinen jousitus, rengastus on entistä suurempi ja purkupumppu entistä tehokkaampi. Hydraulisen jousituksen ansiosta vaunu on entistäkin vakaampi vetää. Maanpinnan muotojen seuraaminen mäkisissä olosuhteissa on parantunut suuremman akselien välisen liikevaran ansiosta. Hydraulisen jousituksen myötä vaunuun on mahdollista asentaa jopa 2 metriä korkea ja 0,9 metriä leveä rengastus.


Kuhn VBP 7160 -yhdistelmäpaalain

Lantmännen Agro Oy A100

Uudistetun 3-rivisen roottorin myötä koneen kapasiteetti on jopa 30 t/tunnissa. Markkinoiden nopein paaliportti, jossa 4 sekunnissa paali on poistettu ja paaliportti suljettu uudelleen.

Kuhn i-Dense -järjestelmä säätää paalauspaineen automaattisesti eri rehutyyppien ja olosuhteiden mukaan. Järjestelmän avulla saadaan tehtyä mm. olki-paaleja, joiden tiheys on jopa 140 kg/m3.

Kuhn-muovisidonnassa 750 mm:n vakiomuovirullilla esikiristysmahdollisuus. 3D–käärinnässä muovia levitetään ensin paalin nurkkiin ja kylkiin, minkä ansiosta paalista saadaan vielä puskettua ilmaa ulos, parannetaan paalin muotoa ja suojataan herkimmät paikat eli nurkat. Intelliwrap-järjestelmän avulla käärinnässä pystytään tekemään myös pariton määrä kerroksia.


Kvickfinn- juolannostin kylvöyksiköllä

Lyckegård Finland A760

Kvickfinn-juolannostinkultivaattorin päälle on asennettu piensiemenkylvökone. Yhdistelmä mahdollistaa kerääjäkasvien ja muiden piensiementen kylvön samalla kun torjutaan monivuotisia rikkakasveja.


Kärcher HD 10/25 -kylmävesipesuri

Kärcher Oy A664

Tehokas, kompaktiin kokoon pakattu kylmävesipesuri, joka kykenee 250 baarin maksimipaineeseen ja vedentuottoon 1000 l/h.


Lacotec-viljamylly

Haka Center Oy C150

Lacotec-viljamylly ensiesittelyssä. Myös tuoreviljan jauhaus. Voidaan käyttää sähköllä.


Multiva eCerex 600 -kylvölannoitin

Dometal Oy/ Lantmännen Agro Oy A100

Täysin uusi pneumaattinen kylvölannoitin ensiesittelyssä. Uusi eCerex 600 on täysin suomalainen kylvölannoitin. Seedpilot Air -ohjainjärjestelmä tarjoaa käyttäjälle helppokäyttöisyyttä erittäin monipuolisilla ominaisuuksilla. Isobus-ohjainjärjestelmä mahdollistaa paikkatietoon perustuvan määrän säädön kolmelle eri materiaalille. Kylvösyvyys määritetään vannaskohtaisesti vantaan takana kulkevalla sulkupyörällä, joka myös sulkee aina kylvörivin. Vannaspainatus on 120 kg. Kone voidaan varustaa neljällä eri säiliöllä, joista materiaalia voidaan kylvää joko pellon pintaan tai kylvöriviin. Myös kylvö joka toiseen riviin on mahdollista. Cerex 600 -kylvölannoittimessa on 6,3 m3 säiliö.


Mustang-Agro MD 200 HS -maansiirtokärry

Kauhavan Kone ja Metalli/ SR-tuote oy A560

Mustang-Agron traktorivetoiset maansiirtokärryt, konelavetit, viljakärryt ym.


Nardi-puimurin pöydän kuljetusvaunu

E-P:n Kone ja Tarvike Ky C850

Nardi-puimurin pöytävaunun kuljetuskärry. Valmistusmaa Italia.


Turbo Jet 8 i-CON -piensiemenkylvökone

maatalouskoneet.fi/ Stocks AG Ltd E504

Uusi tuotemerkki Suomen markkinoilla. Stocks AG:n valmistama Turbo Jet 8 -piensiemenkylvökoneen erinomainen syöttöjärjestelmä takaa tarkan levityksen myös työleveyden ääripäissä. Levityksen määrää säädetään gps-signaalin perusteella. Piensiemenkylvökone voidaan yhdistää muihin työkoneisiin, kuten jyrään, kultivaattoriin, lautasmuokkaimeen tai tarvittaessa kylvökoneeseen. Sopii useille erilaisille siemenille ja siemenseoksille. Laitteen sisään on rakennettu kalibrointijärjestelmä, joka poistaa viljelijältä normaalin kiertokokeen laskentaosuuden.


Tume Harrow S660L -olkiäes

Tume-Agri Oy A310

Nostolaitevetoinen olkiäes sadonkorjuujätteen käsittelyyn ja maan muokkaamiseen sekä pysyvän nurmen käsittelyyn. Yleismuokkaimessa on viisi piikkiriviä, jossa yksittäiset tangot ovat kooltaan 16 × 700 mm. Tämä mahdollistaa yksittäisten piikkien suuren välistyksen. Piikkiakselit on helppo säätää traktorin ohjaamosta hydrauliikan avulla. Olkiäes on saatavana 6,6 metrin työleveydellä. Järeä olkiäesmalli soveltuu traktoreihin, joiden teho on yli 90 kW. Nostolaitekiinnitteinen malli taittuu yksinkertaisesti ylös kuljetusasentoon hydraulisylinterin avulla. Lisävarusteena saatavalla kylvölaitteella varustettu olkiäes on erinomainen myös esim. nurmien täydennyskylvössä tai erilaisten välikasvien kylvämisessä.


Tume Nova Combi Module -kylvölannoitin

Tume-Agri Oy A310

Yleiskylvölannoitin, joka sopii kaikille viljelymenetelmille ja maalajeille. Kone käy suorakylvöön, minimimuokattuun sekä perinteiseen kylvöön. Vuonna 2023 markkinoille tulevassa Nova Combi Module mallistossa tuntopyörä on sijoitettu vantaiden eteen. Vantaiden edessä se säätää ja ylläpitää kylvösyvyyttä ja tasaa orastumista. Nova Combi Modulessa vantaiston kulutuskestävyyttä on parannettu, sen huoltoa on helpotettu ja vantaistoon on tuotu myös pieni offset, jolloin se läpäisee maata paremmin myös pehmeällä ja muokatulla maalla.

Nova Combi Modulessa siemen ja lannoite menevät samaan järeästi laakeroituun kaksoiskiekkovantaaseen, mutta lannoite ja siemen ohjataan vantaassa hieman erilleen toisistaan.

Uutuutena pyörästöön on saatavilla lisävarusteena myös hydraulinen jousitus, joka tuo mukavuutta tieajoon. Pyörästön perässä tuleva hydraulinen jälkihara on Nova Combi Modulessa vakiovarusteena. Lisävarusteina saatavien, sähköisten lannoitteen ja siemenen kaukosäädön avulla Nova Combi Module on isobus-yhteensopivuuden myötä erinomaisesti täsmäviljelyyn soveltuva kone.


Rymax-voiteluaineet

Vetagro Oy C730

Öljyt ja voiteluaineet maatalouteen ja raskaaseen kalustoon.


Wieska W16HT -hiekoituskauha

Ny-Tek Oy E140

Ensiesittelyssä uudet Wieska-hiekoituskauhat. Kaksi mallia: W16HT:n tilavuus on 1 650 litraa, leveys 250 cm (hiekoitusleveys 230 cm), paino ilman sovitteita 630 kg. W10HT-mallin tilavuus 1 000 litraa, leveys 215 cm (hiekoitusleveys 195 cm), paino ilman sovitteita 480 kg. Telasyöttö. Soveltuu hiekalle, soralle ja myös tiesuolalle pölynsidontaan. Vakiovarusteena murskainakseli ja irroitettavat seulatangot. Pultattavat kuormainsovitteet.


Wieska W253L -lumilinko

Ny-Tek Oy E140

W253L-lumilinko laajentaa Wieskan lumilinkomallistoa kevyempään ja edullisempaan hintaluokkaan. Kone soveltuu hyvin esimerkiksi maatilan tai muun traktorin omistajan omaan käyttöön, traktori kokoluokkaan 60–90 hp.


Zabiel-lautasmuokkain

Koivumäki-Yhtiöt Oy E200

Uutuus Suomessa.