Tuoteuutuuksia

Uutuuksien listalla ovat näyttelynjärjestäjille 5.9.23 mennessä ilmoitetut uutuustuotteet. Kuviin on valittu KM:n toimituksen mielestä kiinnostavimpia tuotteita. Näyttelyssä palkitut uutuudet julkaistaan 5.10.2023 KoneAgrian ja Käytännön Maamiehen verkkosivuilla.

Maatalous, digityökalut

Ala-Talkkari App -sovellus

Veljekset Ala-Talkkari Oy A450

Pilvipalvelun kautta toimiva Ala-Talkkari App mahdollistaa Veto Control S- ja XS -lämmityslaitteiden ohjauskeskusten seurannan, säätökäytön ja hälytykset sekä historiatiedon graafisesti. Älypuhelimiin android- sekä ios-käyttöliittymille. Liityntä asiakkaan Wifi-verkkoon.


Automaatiopaketti Kivi-Pekka kivenkeräimeen

Pel-Tuote Oy A310

Automaatiopaketti helpottaa ja tehostaa Kivi-Pekka kivenkeräimen työskentelyä. Isobus-ohjauksella varustettu kivenkeräyskone mittaa työsyvyyttä ultraäänianturilla ja säätää syvyyttä automaattisesti. Jos kivet ruuhkautuvat, keventää kone automaattisesti karhottimia ja nostaa Flex-Drum-nostorumpua. Ruuhkan jälkeen karhotin ja nostorumpu palautuvat automaattisesti alkuperäiseen asentoon. Päisteessä automatiikka hoitaa koneen noston ja ulosoton pysäyttämisen yhdellä napin painalluksella. Automatiikka myös nostaa koneen, jos traktori peruuttaa tai ulosotto kytketään pois päältä. Isobus-terminaalista näkyvät myös huoltomuistutukset ja työajan seuranta, joista on apua urakoitsijoille ja kimppakoneiden käyttäjille.

Saatavana lisävarusteena työleveydeltään 4:n, 5:n, 6:n ja 7:n metrin malleihin.


ecOcaucO Plus -järjestelmä

caucO Oy A700

Suomalainen ja Suomessa kehitetty maatilakuivurin optimointi-järjestelmä, jolla kuivauksen aikana säädetään ilmamäärää ja siten säästetään polttoainetta. Viljelijällä on mahdollisuus valita kuivausohjelmiin eri lämpötiloja. Kostealle siemen/mallasviljalle voi valita aluksi matalamman lämpötilan itävyyden säilyttämiseksi. Rehuviljan kuivaukseen voi valita jo alkuun korkeamman lämpötilan ja lyhentää kuivausaikaa.


EnvitecVisio-ohjelma

Envitecpolis Oy D526

EnvitecVisio on digitaalinen alusta alkutuotannon maatilakohtaisten ympäristö-tarkastelujen, kuten hiililaskentojen, toteuttamiseen, tila- ja elintarvikeyrityskohtaiseen tulosraportointiin sekä lähtötieto- ja laskentadatan hallintaan ja analysointiin. Ohjelma mahdollistaa säännöllisen ja laadukkaan tilakohtaisen tiedon keräämisen suureltakin tilamäärältä. Laskennan tarkkuus on riittävä elintarvikeyrityksen viestintään, tuotekohtaisten hiilijalanjälkien laskentaan tai tieteeseen pohjautuvien tavoitteiden (SBT) asettamiseen ja seurantaan.


Fieldbee Powersteer, modulaarinen ohjausjärjestelmä

Fieldbee.fi / Petri Vasku A503

Edullinen ja helposti koneesta toiseen siirrettävä ja modulaarinen traktorin RTK-automaattiohjausjärjestelmä. Kehitetty Euroopassa, valmistettu EU:ssa.


Green Growth Yield Monitor -satomittari

Green Growth Innovations Innovaatiotori

Käyttäjäystävällinen ja monipuolinen IoT-laite. Satomittari on helppo asentaa kaikkiin puimureihin. IoT-laite on varustettu edistyneillä antureilla ja liitäntäominaisuuksilla, joiden avulla se voi kerätä tärkeitä keräystietoja eri kohdista kentällä. Laite kommunikoi langattomasti keskustietokeskuksen kanssa ja lähettää kerätyt tiedot turvallisesti jatkoanalyysiä varten. Tietokeskus käyttää kehittyneitä datatieteen algoritmeja saapuvan tiedon analysointiin ja luo kattavia satokarttoja reaaliajassa, mikä mahdollistaa lannoitteiden ja siementen määrän optimoinnin.


Maatilan riskienhallinta -pilvipalvelu (Maatila-RH)

Luonnonvarakeskus C340

Maatilan riskienhallintaan uusi sähköinen työkalu, jolla pääset tekemään oman maatilasi kokonaisvaltaista riskiarviointia.

Maatilan riskikartta näyttää Maatila-RH -työkalun riskitekijöiden sisällysluettelon. Kunkin osa-alueen tarkempi sisällys löytyy kunkin osion omalta sivulta. Päivitetty sähköinen Maatila-RH –riskienhallintatyökalu on tehty Luonnonvarakeskuksen Fasari–hankkeessa ja ohjelman on tuottanut turvallisuusjohtamisen järjestelmiin ja riskienhallintaan erikoistunut Pro Pilvipalvelut.

Hanketta rahoitti Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.


Truck-Control -ohjausjärjestelmä

Kp.Koneurakointia A300

Ohjausjärjestelmä lietteensiirto-ajoneuvoon. Sisältyy tuoteperheeseen Slurry Line, joka on laaja ohjausjärjestelmä lietelogistiikkaan. Sisältää tämän Slurry-Controllin ja muita radio-ohjausjärjestelmiä kuten lietteen vetoletkulevitykseen jopa neljän kilometrin kantamalla.