Tuoteuutuuksia

Uutuuksien listalla ovat näyttelynjärjestäjille 5.9.23 mennessä ilmoitetut uutuustuotteet. Kuviin on valittu KM:n toimituksen mielestä kiinnostavimpia tuotteita. Näyttelyssä palkitut uutuudet julkaistaan 5.10.2023 KoneAgrian ja Käytännön Maamiehen verkkosivuilla.

Kotieläintiloille, digityökalut, tuotannon seuranta

DairyNet-ohjelma

Mestarifarmi Oy / GEA D310

DairyNet on GEA:n karjan- ja tuotannonhallintaohjelma, joka tarjoaa tarkan tietoyhteenvedon, jota tarvitset päivittäiseen seurantaan ja päätöksentekoon automatisoidussa lypsytoiminnassasi. Ohjelman avulla voit hallita koko karjaasi sekä operatiivisia tehtäviä huipputarkasti olet sitten navetassa, laitumella – missä tahansa. Kohdennetuilla analyysityökaluilla voit arvioida, suunnitellla sekä dokumentoida työsi helposti. Lypsytoimintoja voi analysoida ennakoivasti, eläintoimintoja voi suunnitella vain parilla napsautuksella. Etusivu pitää sinut aina ajan tasalla. Kalenteri-toiminnon avulla näet kaikki tulevat tapahtumat yhdellä silmäyksellä.

Saatavilla GEA:n automaattisiin lypsyjärjestelmiin DairyRobot R9500 ja DairyProQ.


DeLaval Plus Käyttäytymis­analyysi -ohjelma

DeLaval D110

Uusin maatilan hallintatyökalu, joka käyttää data-antureita tallentamaan jokaisen eläimen käyttäytymistä, analysoi jokaisen lehmän tiedot tekoälyn avulla ja auttaa maidontuottajia tunnistamaan sairaat sekä kiimassa olevat lehmät.

Saatavilla kahtena eri vaihtoehtona: DeLaval Plus Käyttäytymisanalyysi BA200 -järjestelmä seuraa ja analysoi lehmien kiimakäyttäytymistä, märehtimistä ja syöntiä. BA300-järjestelmäksi laajennettuna ohjelmalla voidaan seurata myös lehmien sijaintia navetassa, mikä helpottaa niiden lehmien löytämistä, jotka tarvitsevat huomiota.


Juomarehulaskuri

Lantmännen Agro Oy A100

Juomarehulaskuri on Lantmännen Agron uusi maksuton digityökalu. Laskuri laskee käyttäjän puolesta tarvittavan juomajauheen ja veden määrän. Mikäli käytetään maidon ja juomarehun seosta, laskurin avulla voidaan vakioida juoman kuiva-aineprosentti. Maitoa käytettäessä siitä mitataan ensin Brix-arvo, jonka laskuri ottaa huomioon laskennassa. Laskuri sisältää tiedon, että Brix 10 % ei ole 10 % kuiva-ainetta.

Juomarehulaskuri toimii selaimessa, ja sitä voi käyttää puhelimella, tabletilla ja tietokoneella.


Ternitutka Brix -seurantatyökalu

Lantmännen Agro Oy A100

Ternitutka Brix-seuranta on uusi digityökalu ternimaidon vasta-ainepitoisuutta kuvaavan Brix-arvon kirjaamiseen. Tietoja voi tallentaa ja tarkastella puhelimella, tabletilla ja tietokoneella. Tarvittaessa käyttäjä voi tulostaa Brix-kirjanpidon. Voit ostaa Ternitutkan asiakkuusvastaavaltasi tai verkkokaupasta.

Kotieläintiloille, rehut, rehujen säilöntä

AIV Oiva -säilöntäaine

Taminco Finland Oy /Eastman A200

Suomessa kehitetty ja Oulussa valmistettu AIV Oiva on suunniteltu tekemään rehunsäilönnästä miellyttävämpää ja turvallisempaa, sillä AIV Oiva ei syövytä ihoa eikä tuotteen kuljtuksiin sovelleta vaarallisten aineiden kuljetuksien säädöksiä. Tuotteen puskurointi vähentää myös tuotteen haihtuvuutta ja hajua.

AIV Oivan tehosta vastaavat muurahaishappo, natriumformiaatti, propionihappo ja natriumbentsoaatti. Monipuolinen koostumus torjuu sekä bakteereja, hiivoja että homeita.

AIV Oiva soveltuu monenlaisiin säilöntätarpeisiin niin nurmirehulle, kokoviljasäilörehulle, maissille tai murskeviljalle.


Maituri 15000 -rehu

Lantmännen Agro Oy A100

Uusi Maituri-sarjan tehokkain rehu, Maituri 15000, takaa huipputuotokset ja energian riittävyyden suurillakin maitotuotoksilla. Rehun avulla nykylehmän geneettinen potentiaali saadaan paremmin käyttöön. Fraktioitu rasva rehussa nostaa maidon rasvapitoisuutta, ja propyleeniglykoli tarjoaa lehmille nopeasti imeytyvää energiaa. Rehun sisältämät orgaaniset hivenaineet edistävät lehmien hedelmällisyyttä ja terveyttä.

Uusi Maituri 15000 sopii niin robottilypsytiloille kuin perinteisemmillekin tavoilla rehua tarjoaville tiloille.


Maituri Hero -ilmastorehu

Lantmännen Agro Oy A100

Ilmastorehu Maituri Hero vähentää lypsylehmien metaanipäästöjä. Maituri Heron koostumus perustuu kotimaisissa tutkimuslaitoksissa tehtyihin kokeisiin, joissa kaura sekä rypsin öljymäinen rasva ovat pienentäneet metaanin tuotantoa maitolitraa kohden. Uutuusrehu sisältää kauran lisäksi kuorittua kauraa, rypsin rasvahappoja, elintarviketuotannon sivutuotteita sekä terveyden kannalta oleelliset hivenaineet, vitamiinit ja kivennäiset.


Myco-Melli homesieppari -täydennysrehu

Lantmännen Agro Oy A100

Myco-Melli on uusi rakeinen täydennysrehu mykotoksiinien eli hometoksiinien aiheuttaman riskin vähentämiseen naudoille. Myco-Mellin sisältämä bentoniitti sitoo tehokkaasti mm. torajyväsienen muodostamia ergotalkaloideja ja säilönnälliseltä laadultaan heikossa nurmisäilörehussa esiintyviä mykotoksiineja. Myco-Mellin sisältämät bioproteiinit puolestaan muokkaavat mykotoksiineja, erityisesti deoksinivalenonia (DON), myrkyttömään muotoon. Laaja-alainen vaikutus vähentää huomattavasti mykotoksiinien aiheuttamia ongelmia ja varmistaa tuotoksen säilymisen.


Taurus Pro Start -rehu

Oy Feedex Ab D331

Uudenlainen kotimainen prestarter-rehu vasikoiden alkukasvatukseen; se sisältää sekä kypsennettyä maissia että rehupellettiä. Rehu on tarkoitettu käytettäväksi ensimmäisistä elinpäivistä juottokauden ajan.

Taurus Pro Start -rehuseos muodostuu höyrykypsennetystä maissista sekä perinteisestä rehupelletistä. Kahden erilaisen tekstuurin yhdistäminen stimuloi pötsin kehitystä samalla, kun se antaa kaikki tärkeät ravintoaineet kasvuun.

Tuotteeseen on lisätty myös monta rehuteknologiaa; hyvin imeytyvät Sel-Plex -orgaaninen seleeni sekä Bioplex-hivenainekelaatit, Bio-Mos vahvistaa vasikan vastustuskykyä sekä normalisoi suolen mikrobikantaa taistellen patogeenejä vastaan, Mycosorb A+ -toksiinisitoja vähentää hometoksiinien aiheuttamia ongelmia, B-vitamiinit edistävät vasikan kasvua ja parempi kasvu edistää parempaa maidon- ja lihantuotantoa.