Saapuminen KoneAgriaan

Messuille kätevästi omalla autolla, junalla tai bussilla

Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen on helppo tulla eri puolilta Suomea niin omalla autolla kuin julkisilla kulkuvälineilläkin. Tampereen keskustasta pääsee kätevästi bussilla aivan näyttelyn sisäänkäynnin viereen.

Tapahtumapaikka sijaitsee 3-tien (E12) varressa, joten näyttelyalueelle on helppo tulla omallakin autolla. Maksuton etäparkki Lempäälän Ideaparkilla tuo paljon lisää pysäköintitilaa. Jos tulet omalla autolla, kolmostieltä käännytään Tampereen Messu- ja Urheilukeskus -opasteen mukaan liittymästä 42.

Pysäköinti etäparkissa

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa on maksullinen pysäköinti. Voit kuitenkin jättää auton myös ilmaiseen etäparkkiin Lempäälän Ideaparkkiin. Ideapark sijaitsee noin 15 minuutin matkan päässä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksesta. Sieltä on ilmainen bussikuljetus KoneAgriaan ja takaisin.

Suosittelemme etäparkin käyttöä: se on maksuton ja bussikuljetus tuo näyttelyvieraat suoraan Ilmailunkadun sisäänkäynnille. Löydät etäparkista lähtevän messubussin “Messukuljetus”-lipun luota.

Pysäköinti Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksella

Pysäköinnin (12 €/pvä) messukeskuksella voi maksaa Moovy-sovelluksella tai ostamalla pysäköintilipun lippukassalta.

Moovy-sovellus on ladattavissa App Storesta ja Google Playsta. Sovellus tunnistaa puhelimen gps-paikannuksen avulla, että auto on pysäköitynä messualueella. Pysäköinnin hinta Moovylla on 12 euroa per päivä. Suoritettu pysäköintimaksu näytetään sovelluksesta liikenteenvalvojalle pysäköintialueelta ulos ajettaessa.

Huom! Johtuen Moovyn normaalista tuntiperusteisesta hinnoittelusta Tampereen kadunvarsipysäköinnissä, sovellus ilmoittaa messupysäköinnin alkaessa pysäköintiajaksi 2 tuntia. Tämä ei kuitenkaan messualueella päde, vaan 12 eurolla autoa voi pitää pysäköitynä saman päivän aikana niin pitkään kuin haluaa.

Pysäköintilipun voi ostaa lippukassalta käteisellä tai maksukortilla. Lipuke näytetään liikenteenvalvojalle pysäköintialueelta ulos ajettaessa.

Ryhmäbussien pysäköinti

Ryhmäbussien pysäköintiin on varattu P2 Ilmailunkadun varrelta. Ryhmäbussit ajavat P2-alueelle jättääkseen matkustajat kyydistä. Paluumatka alkaa samalta paikalta.

Invapysäköinti

Invapysäköinti on maksutonta ja sille paikat löytyvät pääsisäänkäynnin läheisyydestä.

Vältä lähtiessäsi ruuhkia

Näyttelypäivän loputtua läheisen kauppakeskuksen vieressä oleva kiertoliittymä ruuhkautuu helposti. Kotiinpäin lähdön ollessa Helsingin, Turun tai Jyväskylän suuntaan, kannattaa messukeskuksesta lähteä parkkialueilta vasemmalle keskustan suuntaan. Ilmailun- kadulta Sarankulmankadun kautta oikealle Kolmion-kadulle ja jälleen oikealle Lahdenperänkadulle ja siitä moottoritielle Helsingin suuntaan. Seuraa lähtiessäsi tien numero-opasteita tielle n:o 3.

Julkisilla huolettomasti

Näyttelyalue sijaitsee noin 15 minuutin matkan päässä niin linja-autoasemalta, juna-asemalta kuin Tampere-Pirkkalan lentoasemaltakin.

Ilmainen messukuljetus rautatieasemalta

Rautatieasemalta kulkee ilmainen non-stop messubussi ennakkorekisteröityneille messukävijöille. Löydät messubussin “Messukuljetus” -lipun luota heti rautatieaseman edestä.

Tampereen joukkoliikenne

Tampereen joukkoliikenteen linja 12 liikennöi rautatieasemalta Tampereen Messu-­ ja Urheilukeskukseen noin 20 minuutin välein.

Reitti kulkee keskustasta Rautatieaseman (pysäkkitunnus E 0506), Ratinan kauppakeskuksen (pysäkkitunnus 0120) ja Hatanpään valtatien (pysäkkitunnukset 2502 ja 2506) kautta. Ajoaika Rautatieasemalta messukeskukselle on noin 15 minuuttia ja bussipysäkki on pääsisäänkäynnin edessä: Messukeskus B (2560).

Linja numero 8 liikennöi Keskustorilta (pysäkkitunnus E 0011), Linja-autoaseman (pysäkkitunnus 0522) kautta Härmälänrannan pysäkille (pysäkkitunnus 2558), mistä on noin 10 minuutin kävelymatka Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pohjoiselle sisäänkäynnille.

Paluubussit takaisin kaupunkiin lähtevät Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääsisäänkäynnin edestä: Messukeskus A (2554).

Katso tarkemmat pysäkit ja linjakartat Nyssen kotisivuilta: www.nysse.fi

Verkosta löytyy myös Tampereen julkisen liikenteen reittiopas reittiopas.tampere.fi

Bussilippu edullisemmin Nysse Mobiilista

Tampereen joukkoliikenteen bussilipun hinta on Nyssen hinnaston mukainen eli bussista ostettuna 3,50 €/matka. Bussissa voi maksaa vuorokausilipulla, matkakortilla tai mobiililipulla sekä lähimaksulla. Mobiililipun ja lähimaksulla ostetun lipun hinta on 2,70 €. Busseissa käy nykyään maksuvälineenä myös pankkikortti.

Lue lisää lipuista osoitteessa www.nysse.fi/liput-ja-hinnat

Taksilla

Taksi Tampere, p. 0100 4131

Taksitolppa sijaitsee Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääsisäänkäynnin edustalla. Ajoaika Tampereen keskustasta on noin 15 minuuttia.

Osoitteeksi navigaattoriin:

Etäparkki: Ideaparkinkatu 4, 37570 Lempäälä

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus: Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere

Osoitteeksi navigaattoriin:

Etäparkki: Ideaparkinkatu 4, 37570 Lempäälä

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus: Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere