Proagrian osastolla c550

ESSI JOKELA
ESSI JOKELA

Talouden hallintaa ja johtamista

Talouden johtamisen taidot ­korostuvat epävarmoina aikoina. Asiantuntija­tiimiä kannattaa hyödyntää oman ­yrityksen kehittämisessä, jolloin käytössäsi on paras osaaminen taloudesta, johtamisesta ja tuotannosta.

Kanssamme voit suunnitella yrityksesi ­taloutta niin pitkällä kuin lyhyelläkin aika­välillä. Tule tapaamaan asiantuntijoita osastolle C550 ja keskustelemaan tulevaisuuden suunnitelmista. Juuri nyt kannustamme tarkastelemaan välitilinpäätöksen avulla kuluneen vuoden tilannetta ja pohtimaan loppuvuoden ratkaisuja yhdessä asiantuntijan kanssa.

Kerromme myös tilitoimistopalveluistamme, joiden avulla saat varmuutta yritystoimintasi kehittämiseen.


Viljelyvarmuutta ja sääriskien hallintaa

Sääriskien hallinta on yhä tärkeämpi osa menestyvän viljelijän ammattitaitoa. Osastolta saat parhaat vinkit viljelyvarmuuden ja maan kasvukunnon kehittämiseen. Tule oppimaan uutta maan rakenteesta sekä kuulemaan viljelyn monipuolistamisen vaikutuksista.

Tiesitkö, että osana ProAgrian viljelysuunnittelua laskemme myös maaperän hiilivarannon muutoksen? Tule tutustumaan aiheeseen lisää.

Teija Järvenpää


Kiertotaloudesta uusia mahdollisuuksia

Kiertotalousratkaisut voivat tarjota maaseudulle uusia toiminta- ja elinkeinomahdollisuuksia. Esittelemme osastollamme tuloksia esimerkiksi maatalousmuovien kierrätyksestä, hygienisoidun lannan käytöstä tai nurmen jalostamisesta.


ProAgrian yrittäjä- tai yritysjäsenille uutta

Uudistunut yrittäjä- ja yritysjäsenyys tarjoaa kiinnostavan kokonaisuuden ammatillisia etuja, huolenpitoa sekä hyvinvointia. Hyödynnä jäsenten omat tapahtumat, vaikuttamistilaisuudet sekä ammatilliset vinkit, ideat ja edut oman yritystoiminnan kehittämiseen.


Mitä huomioida ­energiainvestoinneissa?

Energiainvestointien suunnittelun yhteydessä on hyvä kiinnittää kannattavuuden lisäksi huomiota myös ammattimaiseen ja turvalliseen laitteiden asennukseen. Asiantuntijamme tukevat energiainvestointien suunnittelussa ja auttavat kartoittamaan parhaita ratkaisuja.


Tule mukaan tutkimus­tilaverkostoon

ProAgrian tutkimustilaverkosto on uusi toimintatapa edelläkävijätiloille, jotka haluavat olla mukana uuden tiedon tuottamisessa ja hyödyntämisessä. Ainutlaatuinen verkosto yhdistää tutkimuksen, neuvonnan ja viljelijät yhteen. Verkostoa on pilotoitu vuonna 2022 ja nyt verkosto laajenee. Kysy lisää osastoltamme.

iStock


Pohditko pellon ostamista?

ProAgria Kiinteistönvälitys Oy LKV takaa luotettavan ja reilun maaseutukiinteistöjen ostamisen ja myymisen. Osastolta löydät tietoa uusimmista myynnissä olevista kohteista sekä pääset keskustelemaan peltojen, maatilojen ja muiden maaseutukiinteistöjen ostamisesta ja myymisestä.

Löydät kaikki myynnissä olevat pellot ja muut maaseutukiinteistöt kauppapaikasta maaseutukiinteistot.fi.

Tanja Korpela


Kokonaisvaltaista kehittämistä

Maitotilayrittäjillä on hyviä kokemuksia asian-tuntijatiimeistä osana yrityksen kehittämistä, kuulet näistä lisää osastolla. Kannustamme ottamaan aikaa ruokinnan suunnitteluun ja rehuvertailuun, josta voidaan saada ostorehujen hankintaan todellisia säästöjä. Tule tutustumaan myös uudistuneeseen Lehmätieto-palveluun.

Osastolla tapaat myös lammasasiantuntijoita ja pääset keskustelemaan lampureiden ajankohtaisista aiheista.