Pääkirjoitukset

Tieto ohjaa parempiin tuloksiin

KoneAgria 2023 on viljelijöiden oma ammattitapahtuma, jossa voi tutustua uusiin koneisiin, laitteisiin ja palveluihin, mutta myös kuulla uusimman tiedon ja kohdata alan asiantuntijoita. Ohjelman teemana on tänä vuonna maatalousyrittämisen veto- ja pitovoima. Alan merkittävät toimijat ovat tehneet upean ohjelman, josta alan yrittäjät saavat uusia näkökulmia ja tietoa. On tärkeätä ottaa kerran vuodessa aikaa itselleen ja miettiä, mihin suuntaan haluaa kehittää liiketoimintaansa – tiedostaa missä tilanteessa on nyt ja missä haluaa olla vuoden tai viiden kuluttua. KoneAgria tarjoaa hyvän tilaisuuden kehittää omaa osaamistaan ja tapahtuma herättää paljon uusia ideoita. Nyt on aika toimia, jotta tulevaisuus näyttää paremmalta.

KoneAgriasta saa tärkeää tietoa maatalousyrittämisestä, investoinneista, uusista käytännöistä ja tuotannon vastuullisuudesta. Siellä katsotaan tulevaisuuteen, kuullaan näkökulmia ja varaudutaan muutoksiin. KoneAgriassa alan ammattilaiset kohtaavat toisiaan ja saavat paljon tietoa toisilta viljelijöiltä. Toisen viljelijän kokemukset ovat usein erittäin hyödyllisiä. Messuilla puhutaan muun muassa vuokrapeltojen kasvukunnosta, peltotöiden koneurakoinnin käytännöistä, kierrätysravinteista ja jätevesilietteistä sekä hiilestä maatalouden pelastajana. Datalla voidaan johtaa ruokaketjua ja päästä parhaisiin tuloksiin. Energiamurros tuo myös uusia mahdollisuuksia maaseudulle. Näistä kaikista aiheista saa paljon tietoa KoneAgriassa.

Itsekin maatalousalan yrittäjänä aioin ottaa kaiken irti tapahtumasta. Käydä paljon keskusteluja ja seurata ohjelmaa. Maatalousalan yrittäjän menestymisessä on osaamisella suuri rooli ja tulevaisuuteen on katsottava avoimella mielellä. Hyvistä onnistumisista ja valopilkuista kannattaa iloita ja tuoda niitä esille. Oman osaamisen kehittäminen kannattaa aina. Vaihdetaan kuulumisia KoneAgriassa!

Henri Honkala

hallituksen puheenjohtaja, näyttelyjohtaja

ProAgria Tapahtumat Oy


KoneAgria – viljelijöiden oma tapahtuma

KoneAgria ja siihen osallistuvat yli 350 yritystä toivottavat maa- ja metsätalousalan ammattilaiset tervetulleiksi tapahtumaan. Tänäkin vuonna nostetaan uutuustuotteita esille tarjonnasta. Yritysten edustajat ovat valmiita kertomaan tuotteistaan ja auttamaan kaikin tavoin kävijöitä löytämään juuri itselleen sopivan tuotteen tai palvelun. KoneAgria tarjoaa loistavan tilaisuuden vertailla eri tuotteita ja saamaan arvokasta tietoa.

Kaksi vuotta sitten Suomen Messut järjesti ensimmäistä kertaa KoneAgria-tapahtuman Tampereella ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannosta. Tapahtuma vuorottelee joka toinen vuosi Helsingissä järjestettävien MaatalousKonemessujen kanssa. Nämä molemmat ovat puhtaasti ammattitapahtumia, joihin ei suurta yleisöä tavoitella. Tapahtumat halutaan rauhoittaa alan ammattilaisten kohtaamisille, liiketoiminnan kehittämiselle ja uutuustuotteiden esittelylle.

Vuonna 2021 KoneAgria oli vahvasti valtakunnallinen tapahtuma, jonne tultiin kaikkialta Suomesta. Hyvät kulkuyhteydet ja Tampereen vetovoimaisuus takasivat sen, että tapahtumaan oli helppo tulla. Suurin osa kävijöistä vietti tapahtumassa koko päivän ja joka kymmenes useamman päivän. Toivottavasti tänä vuonna entistä useampi tulee tapahtumaan useampana päivänä ja viipyy Tampereella pidempään. Vierailuun nimittäin kannattaa yhdistää yöpyminen paljon elämyksiä ja tekemistä tarjoavassa kaupungissa. KoneAgriaan pääsee samalla lipulla jokaisena tapahtumapäivänä. Kaksi vuotta sitten enemmistö kävijöistä löysi tapahtumasta uusia ideoita, joita he ovat voineet hyödyntää työssään. Kävijäkyselyyn vastanneista lähes kaikki suosittelivat tapahtumaa kollegoilleen ja ovat myös itse tulossa vuoden 2023 tapahtumaan. Odotettavissa on siis paljon hyviä kohtaamisia KoneAgriassa tänäkin vuonna!

Tervetuloa KoneAgriaan!

Leo Potkonen

konseptikehittäjä

Suomen Messut Oyj

Näyttelyn järjestäjä

ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannosta Suomen Messut Oyj

Yhteyshenkilöt

konseptikehittäjä Leo Potkonen +358 45 665 8577

leo.potkonen@messukeskus.com

ProAgria Tapahtumat Oy:n näyttelytoimen johtaja

Henri Honkala

+358 40 8277 100

henri.honkala@proagria.fi

viestintä

Teija Armanto

+358 50 376 0804

teija.armanto@messukeskus.com

Sähköinen lippukauppa

www.koneagria.fi näyttely­vieraille pääsyliput

Näyttelyn järjestäjä

ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannosta Suomen Messut Oyj

Yhteyshenkilöt

konseptikehittäjä Leo Potkonen +358 45 665 8577

leo.potkonen@messukeskus.com

ProAgria Tapahtumat Oy:n näyttelytoimen johtaja

Henri Honkala

+358 40 8277 100

henri.honkala@proagria.fi

viestintä

Teija Armanto

+358 50 376 0804

teija.armanto@messukeskus.com

Sähköinen lippukauppa

www.koneagria.fi näyttely­vieraille pääsyliput