Uutuudet

Uutuuksien listalla ovat näyttelyjärjestäjille 8.9.21 mennessä ilmoitetut uutuustuotteet. Kuviin on valittu KM:n toimituksen mielestä kiinnostavimpia tuotteita. Osa näyttelyuutuuksista esitellään myös tarkemmin KM:ssä myöhemmin syksyllä erillisinä juttuina.

Palvelut, järjestelmät, ohjelmistot


AGRImedia.fi-lehti

Agrimedia Oy Aula2

Pelkästään verkossa ilmestyvä maatalouden ammattilehti.


Automaattilypsyn kehittämisohjelma

ProAgria C550

Automaattilypsyn kehittämisohjelma. 

Automaattilypsyn kehittämisohjelma on ProAgrian uusi palvelu automaattilypsytiloille. Palvelu on saanut hyvää palautetta pilottiin osallistuneilta maidontuottajilta. Siinä automaattilypsyyn erikoistuneet asiantuntijat auttavat yrittäjiä saavuttamaan tavoitteensa robottilypsyssä analysoiden mm. tuloksia ja käytäntöjä. Yrittäjän tukena on oman asiantuntijatiimin kautta koko ProAgrian osaaminen.


Focus on Feed -palvelu

Piippo Oyj A100

Selaimessa ja mobiilisti toimiva pilvipalvelu säilörehun korjuuajan määrittämiseen. Palveluun kuuluu ohjelman käyttöönottokoulutus, jatkuva tuki ja konsultointi.


Smart Farming -moduuli

Mtech Digital Solutions, Minun Maatilani Ohjelmistot C550

Täsmäviljelyn tarpeisiin lisäominaisuuksia sisältävä moduuli Wisu-viljelysuunnitteluohjelmaan.


Talouden johtamisen kehittämisohjelma

ProAgria C550

Uusi asiantuntijapalvelu maatilayrittäjälle oman yrityksensä talouden johtamiseen ja kannattavuuden parantamiseen.


Tilavet terveydenhuoltopalvelu

Emovet Oy C550

Tilavet-palveluun kuuluu kolme osaa, jotka kaikki voi myös ostaa erikseen.

1. Tilavet -Terveydenhuoltosuunnitelma, jossa karjan terveyttä tarkastellaan kokonaisvaltaisesti kuudesta näkökulmasta (sorkkaterveys, vasikkaterveys, hedelmällisyys, ruokinta, utareet ja tuotos).

2. SimHerd -laskelma kertoo, paljonko katetta tila voi tienata, jos pääsee terveyden muuttujissa tavoitellulle tasolle.

3. Säännöllinen Tilanvet -terveydenhuoltotyö, joka keskittyy karjan pitämiseen terveenä ja hedelmällisenä, karjan työterveyshuolto.


Tulevaisuuden Maitoyrittäjän Tähtivalmennus

Maitoyrittäjät ry D100

Uusille yrittäjille ja maitoyrittäjän uralle tähtääville suunnattu kokonaisuus. Valmennus toteutetaan pienryhminä. Osa-alueina yrittäjyys ja itsensä johtaminen, strateginen- ja liiketoiminnan johtaminen, tuotantotalouden johtaminen, Ihmisten johtaminen ja työnantajana toimiminen sekä yritysmielikuva ja verkostoituminen.


Varasto- ja omaisuus -työväline

ProAgria C550

Sovelluksella on helppo pitää yllä ajantasaista tietoa varaston ja omaisuuden määrästä ja arvosta. Sitä voi käyttää tietokoneella ja mobiilisti. Osa Minun maatilani -ohjelmistoja.


Viljelykasvien tuotantokustannuslaskenta

ProAgria C550

Uusi kasvien tuotantokustannuslaskenta on asiantuntijapalvelu.

Tuotantokustannusten tunteminen on olennainen osa maatalousyrittäjyyden kannattavuutta. Uusi palvelu auttaa yrittäjiä tunnistamaan ja tietämään tuotantokustannusten muodostumisen sekä kehittämään sitä kautta kasvintuotannon kannattavuutta. Kasvien tuotantokustannuslaskenta on asiantuntijapalvelu. Käytännön Maamiehen kestotilaajat saavat viljelykasvien tuotantokustannuslaskurin käyttöönsä KM:n verkkopalvelun kautta.


WisuLink

Mtech Digital Solutions, Minun Maatilani Ohjelmistot C550

Lisäosa Wisun Smart Farming -moduulin käyttäjille. WisuLinkillä voi lähettää langattomasti tehtävätiedostoja agrirou­ter-yhteensopiviin traktoreihin ja tehtäväohjaimiin. Myös työn toteutuksesta kerättyjen tietojen palautus Wisuun tapahtuu langattomasti.