Uutuudet

Uutuuksien listalla ovat näyttelyjärjestäjille 8.9.21 mennessä ilmoitetut uutuustuotteet. Kuviin on valittu KM:n toimituksen mielestä kiinnostavimpia tuotteita. Osa näyttelyuutuuksista esitellään myös tarkemmin KM:ssä myöhemmin syksyllä erillisinä juttuina.

Maatalous


Agri-food Engineering -koulutus

Seinäjoen ammattikorkeakoulu C340

Englanninkielinen Agri-food Engineering amk-koulutus.


Agronic AMC -yhdistelmäpaalain

Agronic Oy A410

Kotimainen yhdistelmäpaalain.


Alpego FG-BIO -kelajyrsin

Tapio Pirttinen Oy A560

Monipuolinen kelajyrsin matalaan sänkimuokkaukseen, kasvijätteen multaamiseen, rikkakasvien torjuntaan ja nurmen lopettamiseen.


Biovoimalaitos-sekoitin

Insinööritoimisto Rekitec Oy C600

Sekoitin pyörii reaktorissa pysähtymättä. Helppo huollettavuus ja pitkä huoltoväli.


Case IH Optum AFS Connect -traktorimallisto

Agritek Oy/Case IH C150

Uudistunut traktorimallisto. Uusi käsinoja, AFS1200-näyttö ja käyttöjärjestelmä sekä uudistettu ohjaamo. Hyvä työergonomia, käytettävyys ja parantunut ajettavuus.


Faresin PF 2.18 Plus FCC -seos­rehuvaunu

Agritek Oy C150

Hinattava seosrehuvaunu.


Faresin Leader PF 2.22 Plus Ecomic -seosrehuvaunu

Agritek Oy C150

Ajettava seosrehuvaunu.

Faresin uusin ajettava seosrehuvaunu Leader PF 2.22 Plus Economic tehostaa rehun sekoitusta ja jakamista.


Huima-monitahoinen ohra

Peltosiemen Oy C348

Uusi keskimyöhäinen, monitahoinen, rehu- ja tärkkelyskäyttöön soveltuva ohra. Jalostaja Juha Uusitalo. Kasvuaika 89,2 päivää. Sato on samaa luokkaa 2–3 päivää myöhäisempien lajikkeiden kanssa. Huiman korsi on lyhyehkö ja erittäin luja. Virallisissa koetuloksissa hehtolitrapaino on 66,7 kg, tuhannen jyvän paino 44,4 g ja täysjyväprosentti 88 %. Peltosiemen-maatilapakkaamoketju laskee Huiman kauppaan KoneAgriassa.


Hortimill-kasvukaruselli

Hortimill Oy A604

Uudenlainen automaattinen, energiapihi kerrosviljelylaite, joka pyörii pituussuuntaisen akselinsa ympäri. Kasvatuskourujen liike mahdollistaa tehokkaan ja ympäristöystävällisen viljelyn. Pyörimisliikkeen ansiosta auringonvalo jakautuu tasaisesti jokaiselle kasville. Työskentely- ja poimintakorkeus on portaattomasti säädettävissä mahdollistaen ergonomisen asennon ja esimerkiksi poiminnan robotisoinnin. 

Karuselliviljely on uusi automaattinen järjestelmä, joka maksimoi pinta-alan käytön tehokkuuden ja tekee viljelystä helpompaa ja tuottavampaa. Laite muodostaa kokonaisuuden uudenlaisen kasvihuonerakenteen kanssa, jolloin esimerkiksi energiakuluissa voidaan säästää jopa 50–70 prosenttia perinteiseen kasvihuonetuotantoon/satomäärään verrattuna. Kerrosviljelylaitteistoa on kahta eri kokoa.


Ilmasto & Luonto Lantmännenin tulevaisuuden viljelyn ohjelma

Lantmännen Agro Oy A100

Lantmännenin tulevaisuuden viljelyn ohjelma, jossa toteutetaan konkreettisia toimenpiteitä pellolla ilmastovaikutusten pienentämiseksi ja luonnon monimuotoisuuden tukemiseksi. Ohjelma käynnistyy yhteistyössä sopimusviljelijöiden kanssa ja muuttaa rukiin viljelyä jo tulevalla satokaudella. Ohjelman toimenpiteiden arvioidaan pienentävän keskimääräisen suomalaisen rukiin viljelyn kasvihuonekaasupäästöjä noin 15 prosenttia.

Lantmännen-leipomot sitoutuvat ostamaan Ilmasto & Luonto -viljelyohjeiden mukaisesti tuotetun rukiin ennalta sovitulla hinnalla, joka sisältää kulukorvaus- ja kannustinlisän viljelijälle. Ohjelmassa on hyvän viljelytavan mukaisia kirjaamisvaatimuksia.


Hankkeita SeAMKissa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu C340

SeAMKin uusia hankkeita:

 Digifarmi - maatilat digiaikaan. Tulevaisuuden ilmastoviisas maataloustuotanto Etelä-Pohjanmaalla (TIME)

 Vertikaalinen viljely ruokatuotannossa – uusi business maatalouteen.


Joskin Drakkar -perävaunu

Agritek Oy C150

Mattopohjakuljettimella varustettu monitoimivaunu.

Joskin Drakkar -vaunussa on mattopohjakuljetin. Monipuolisuuden takia vaunu sopii erilaisten materiaalien kuljetukseen.


Karko 2PL40 ja 3PL50 -kiinteät puskuvaunut

KK-Module Oy C710

Kiinteä-alustaisissa hydraulijousitetuissa puskuvaunuissa kuorma pusketaan lavalta alas yhtä teleskooppisylinteriä käyttäen. Rakenne on yksinkertainen ja lähes huoltovapaa. 

Karkon puskuvaunussa jää kippaaminen kokonaan pois ja kuorma pusketaan lavalta alas. Tyhjennys onnistuu näin myös mataliin tiloihin. Puskulavalla kuorma saadaan tiivistettyä, jolloin kuljetusmäärä kasvaa. Peruslaidan korkeus mahdollistaa kuormaamisen traktorin etukuormaimella. Lisälaidoilla varusteltuna voidaan ajaa rehua ja haketta yli 50 m³, sekä tiivistämisen jälkeen joitakin materiaaleja jopa 50 % enemmän.


Karko Auto-Control -ohjainyksikkö

KK-Module Oy C710

Lietevaunujen ohjainyksikössä kosketusnäyttö ja monitoimijoystick.


Kivi-Pekka 3,3 -kivenkeruukone

Pel-Tuote Oy A310

Uusi pienempi, 3,3-metrinen kivikone sopii myös erikoisviljelyyn ja viherrakentamiseen. Kivisäiliön tilavuus 3 kuutiota. Kippauskorkeus on metriä.

Kivi-Pekka -tuoteperhe laajenee uudella pienemmällä Kivi-Pekka 3,3 -koneella. Se on ketterä käyttää, kuljettaa ja huoltaa. Koneella voi raivata tunnin aikana yli hehtaarin alueen.


Koulutustarjontaa SeAMKissa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu C340

Kaikille avoimia opintokokonaisuuksia:

 Kiertotalous 13 op

 Green Care 10 opt

 Maatalouden yritystalouden opinnot 15 op

 Maatalousyrityksen kokonaisvaltainen johtaminen 20 op (YAMK)

Haku agrologikoulutukseen:

 Agrologin amk-tutkinto, monimuoto-opinnot, aloitus tammikuussa 2022

 Agrologin amk-tutkinto, opintojen aloitus syyskuu 2022


Kubota EK1-261 -minitraktori

Stokker Oy E240

Uusi minitraktori.


Kubota M6142 -maataloustraktori

Stokker Oy E240

Kubota maataloustraktori 145 hv.


Kubota M7173 KVT -traktori

Stokker Oy E240

Isoin Kubota traktori 175 hv.


Kverneland 2300S -kaksoisaurat

Agritek Oy C150

Uuden sukupolven kyntöauramallisto.

Kverneland kaksoisaurojen mallisarjaan tuoduilla uudistuksilla on pystytty helpottamaan 2300S-auran käyttöä, vähentämään tukkeutumista sekä pidentämään auran käyttöikää. Lisäksi auran säätämistä on helpotettu monilla innovatiivisilla ratkaisuilla. Siirtoajossa auran hinaaminen peräkärryn tavoin kääntyvänä tuo kokonaan uuden mahdollisuuden tieajoon.


Kärcher IB 10/8 L2P -kuivajääpuhalluslaite

Kärcher Oy

Kuivajääpuhalluslaite, joka tuottaa itse omat jääpelletit nestemäisestä hiilidioksidista. Nopea ja joustava menetelmä pienten erityskohteiden tehokkaaseen ja hellävaraiseen puhdistamiseen.


Lietec-lieteputkisto

Finnlacto Oy D120

Modulaarinen lieteputkisto, joka soveltuu melkein kaikille 4–18,5 kW:n uppopumpuille.


Mammut Silo Kompakt -siilojyrä

Finnmammut Oy D616

Traktoriin asennettava jyrä rehusiilon- ja auman tiivistämiseen.


New Holland CH7.70 -puimuri

Agritek Oy C150

CH7-puimurissa on yhdistetty kaksoisroottorin ja perinteisen puimuritekniikan edut maksimaalisen puintitehon saavuttamiseksi. Etuna on lisäksi parempi viljan laatu, suurempi puhdistusteho ja vähemmän rikkoutuneita jyviä.


New Holland T7.315 PLM Connect -hallintajärjestelmä

Agritek Oy C150

New Hollandin traktoreissa on entistä tilavampi ja hiljaisempi ohjaamo. Traktorin koko käyttö- ja hallintajärjestelmä on uutta sukupolvea, mistä esimerkkinä IntelliView 12 -monitori ja ratin keskelle siirretty graafinen näyttö.

T7.315 PLM Connect -traktorissa on valmiina telematiikka eli uuden sukupolven liitettävyys ja seuranta sekä koneen sijainnille että tärkeimmille teknisille parametreille. Lisäksi diagnostiikka ja ohjelmistojen päivitys pystytään hoitamaan netin kautta ilman, että koneeseen tarvitsee koskea.


Optima 2.0 -viljankuivauslaitteiston ohjauskeskus

Antti-Teollisuus Oy A410

Helppokäyttöinen viljankuivauslaitteiston ohjauskeskus. Valittavissa viisi automaattiitoimintoa etukäteen ja automatiikka hoitaa toimintoja keskeytyksettä. Ennakoiva lämpötilan säätö tehostaa viljankuivausta ja parantaa energiatehokkuutta. Voidaan liittää verkkoon.


QuattroX-pienpyöräkuormaimet

QuattroX Oy E118

Kolmella nivelellä toteutetuissa pienpyöräkuormaimissa alusta niveltää maaston mukaan ja mahdollistaa tehokkaamman ja monipuolisemman käytön niin maataloudessa kuin maanrarennuksessa ja kiinteistöhuollossa. Jatkuva 4-veto.


Revytrex-tautiaine

Berner Oy, Viljelijän Avena Berner

Käyttövalmis seos kaikille viljoille. Teho perustuu uuden isopropanoli-atsoli tehoaineryhmän Revysol-tehoaineeseen ja SDHI-tyyppiseen Xemiumiin. Valmisteella erinomainen teho ohran verkko- ja rengaslaikkuun, ruskolaikkuun ja ruosteisiin. Hyvä teho saadaan pistelaikkuun vehnällä, kauran lehtilaikkuun ja härmään.


Rikkaseula 250

Arskametalli Oy A650

Uusi, suurempi rikkaseula Ø250 mm lähdöllä. Edullinen ja toimintavarma. Sopii myös muihin kuivurimerkkeihin. Lukuisia eri seulakokoja eri viljalajeille.


ThermoSeed-siementen käsittelymenetelmä

Lantmännen Agro Oy A100

Ainutlaatuinen siementen käsittelymenetelmä, jolla voidaan korvata kemiallinen peittaus. Käsittely toimii tehokkaasti siemenlevintäisiä kasvitauteja vastaan ja poistaa lajikkeelle mahdollisen luontaisen itämislevon.

ThermoSeed-menetelmä vähentää ympäristökuormaa korvaamalla kemiallisten peittausaineiden käyttöä. ThermoSeed-siementä käytettäessä tilalle ei jää ylimääräistä siementä säilöttäväksi, vaan se voidaan turvallisesti käyttää rehuna tai myydä muun kauppaviljan mukana.


Sampo Rosenlew Comia C24 2Roto -leikkuupuimuri

Sampo Rosenlew Oy E130

Isolla 10 000 litran viljasäiliöllä varustettu hybridiroottorileikkuupuimuri, joka on 30 prosenttia tehokkaampi kuin vastaavan kokoinen kohlinkone.


Seamac 45 -biostimulantti

Berner Oy, Viljelijän Avena Berner

Nestemäinen biostimulantti parantaa viljelykasvin abioottisten stressien sietokykyä. Abioottisia stressejä aiheutuu esimerkiksi kuivuuden, kuumuuden, liiallisen märkyyden tai hallan takia. Valmiste parantaa myös juuriston kasvua. Sisältää 100 % Ascophyllum nodosum -merilevää. Kiinteitä ainesosia valmisteessa on 450 g/l.


SäilöX Super -säilöntäaine

Finlactic Oy

Kotimainen kemiallinen rehun säilöntäaine, johon on lisätty peruskomponenttien (natriumnitriitti, natriumbentsoaatti, natriumpropionaatti ja kaliumsorbaatti) ja natriumformiaatin joukkoon ammoniumpropionaattia. SäilöX-tuotteet soveltuvat kaikille rehukasveille kuiva-aineluokissa 15–50 % ja niitä käytetään muurahaishapon/biologisen säilöntäaineen tapaan.


Tume Harrow -maanmuokkauskoneet

Tume-Agri Oy A310

Uutuusmalliston erilaisia maanmuokkauskoneita. Tume Harrow T-sarjan koneilla pystyy tekemään käytännössä sekä kultivointia että kylvömuokkausta. Tume Harrow R-sarjan uutuus on R640L, joka on hintaluokassaan yksi tehokkaimmista muokkaimista. D-sarjan lautasmuokkaimissa on vakiona hyvä varustelutaso ja valmiudet mm. piensiemenkylvölaitteille. 

Tume Harrow T-mallin jykevällä yleisäkeellä onnistuu kultivointi sekä kylvömuokkaus erilaisilla maalajeilla niin keväällä kuin syksylläkin. Harrow T:n vahvat s-piikit kultivoivat tarvittaessa sitkeämpääkin sänkeä, mutta soveltuvat myös perinteiseen kevyempään kylvömuokkaukseen.


Valtra Precision Lift & Load -sovellus

AGCO Suomi Oy E140

Sovellusta käyttäen etukuormaintyöstä tulee entistä tehokkaampaa ja tarkempaa sekä turvallisempaa.

Etukuormaintyöskentelyyn Valtra on kehittänyt Precision Lift & Load -sovelluksen. Työn tarkkuutta lisää punnitus-toiminto. Sovellus kerää punnitustiedot talteen ja kun kuormaintyö on tehty, käyttäjä voi siirtää tiedot excel-taulukkoon työn laskuttamista varten. Sovelluksessa pystyy määrittelemään kuormaimen nostoalueet ja kääntökulmat, joihin kuormain pysähtyy automaattisesti. Helposti hallittavan ravistelutoiminnon avulla traktorin kuljettaja varmistaa, ettei kauhaan jää kiinni materiaalia kuten märkää lunta tai hiekkaa.


Vektor-kovametalliterä

voestalpine High Performance Metals Finland Oy Ab E200

Ruotsissa suunnitelussa terässä on yhdistetty tasaterän ja hammasterän ominaisuudet ja välissä on palat kovametallia. Kovametalli takaa kestävyyden, ohuutensa ansiosta puree hyvin, eikä tarvitse painattaa terää. Hammasterä takana karhentaa pinnan, ettei ole liukas, tasaterä siistii pinnan ja takaa kestävyyden kovametallin kanssa.


VF Traxion Optimall -renkaat

Apollo Vredestein Nordic AB A460

Mallistoon on lisätty neljä uutta kokoa: VF710/60R42- ja VF650/65R42-koon takarenkaat sekä VF600/60R30- ja VF540/65R30-koon eturenkaat.


W260R-vaakaruuvinen lumilinko

NY-Tek Oy C602

Kotimainen Wieska-lumilinko vaakaruuvilla. Linko on varustettu vaihdelaatikolla, hydraulisesti kääntyvällä torvella, kestävällä hardox-syöttöruuvilla ja heittosiivikolla. Työleveys 260 cm, heittopesän halkaisija 100 cm, roottorin halkaisija 65 cm, paino 1 570 kg.