Uutuudet

Uutuuksien listalla ovat näyttelyjärjestäjille 8.9.21 mennessä ilmoitetut uutuustuotteet. Kuviin on valittu KM:n toimituksen mielestä kiinnostavimpia tuotteita. Osa näyttelyuutuuksista esitellään myös tarkemmin KM:ssä myöhemmin syksyllä erillisinä juttuina.

Kotieläintuotanto


Abifan-tuulettimet

Latter NT Oü C730

Tuuletin navetoihin.


DeLaval Comfort Control CL150 ja CL220 -avokourulannanpoiston ohjauskeskukset

Oy DeLaval Ab D110

Uudet helppokäyttöiset ja käyttäjäystävälliset avokourulannanpoiston ohjauskeskukset varustettuna mukautuvan ajon toiminnolla, etähallintaominaisuudella sekä lehmäturvatoiminnolla.


DeLaval parsipetimatto RM37F

Oy DeLaval Ab D110

Uusi kokonaispaksuudeltaan 37 mm:n parsipetimatto. 12 mm kumipinnalla ja 25 mm paksulla pehmeällä vaahtomuovipatjalla varustettu parsipetimatto, jossa kalanpyrstöliitokset reunoilla mahdollistavat tiiviin ja saumattoman pinnan pihaton parsiriveihin. Etuosassa kolmiokuvioitu pinta ja takaosan sileä, taaksepäin kallistettu osio takaavat hyvän pidon lehmän sorkan alla sekä helpon ja nopean maton puhdistamisen.


DeLaval RC550 ja RC700 -keräävät lantarobotit

Oy DeLaval Ab D110

Joustavasti ja itsenäisesti toimiva keräävä lantarobotti puhdistaa kiinteäpohjaisia lantakäytäviä vuorokauden ympäri. Helppokäyttöinen reitti- ja aikatauluohjelmointi, eläinystävällinen rakenne ja joustava toiminta.

Lannan tehokas poistaminen käytäviltä on lehmien sorkkaterveyden avaintekijä. Avokourujen puhdistaminen järjestelmällä, joka kerää lannan mennessään vähentää merkittävästi lannan kontaktia sorkkien kanssa. Poikittaisten lantakäytävien puhdistaminen on perinteisessä avokourulannanpoistossa käsityötä, mutta robotti sen sijaan voi puhdistaa myös poikkikourut. Pitkän poikkikourun sijasta DeLaval RC kerääville lantaroboteille riittää pelkkä tyhjennyskaivo ja esteettömien suorien käytävien sijaan navetta voidaan suunnitella entistä moninaisemmin. Tehokas lannanpoisto on omiaan vähentämään lannasta johtuvia ammoniakkipäästöjä ja kokoojakuilun puuttuminen vähentää lannan liikkumista navetassa ja samalla haihtuvia päästöjä. DeLaval RC -keräävät lantarobotit kulkevat eläinten hyvinvoinnin kannalta sopivaa stressaamatonta nopeutta 6,5 metriä minuutissa.


GEA DairyRobot R9500 -lypsyrobotti

Mestarifarmi Oy D620

Lypsyrobotista on saatu kestävämpi, luotettavampi, nopeampi sekä eläin- ja käyttäjäystävällisempi Edition 2021 -päivityksellä.

GEA DairyRobot R9500 on uudistettu Edition 2021 päivityksellä, joka on sekä tekninen että ohjelmallinen. Muun muassa lypsyprosessi on nopeutunut ja sen johdosta laitteen kapasiteetti on kasvanut. Ryhmälypsyominaisuus antaa lisää kapasiteettia ja säästää vettä sekä pesuaineita. Prosessien tehostaminen laskee myös energiankulutusta. Laitteessa on huomioitu entistä paremmin ergonominen ja turvallinen työympäristö.


Täyden kympin robottipihatto! verkkovalmennus

4dBarn Oy D130

Valmennuksessa johdatetaan ymmärtämään pihaton tärkeimpiä ominaisuuksia jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Käydään läpi pihaton 10 tärkeintä toiminnallisuutta esimerkkipohjapiirroksen ja siihen liittyvien tehtävien avulla.

Monet yrittäjät ovat navettainvestoinnin keskellä epävarmoja erilaisten pohjaratkaisujen ja vaihtoehtojen välillä. Tämä on ymmärrettävää, sillä päätettävää on paljon ja rahallinen panostus on suuri. Valmennuksen jälkeen maidontuottaja osaa lukea ja ymmärtää pohjapiirroksia ja löytää niistä käytännön toiminnan kannalta tärkeimmät elementit. Verkkokouluttautuminen on nopea ja nykyaikainen tapa kasvattaa omaa osaamista. Lisääntyneen osaamisen kautta tuleva onnistunut pihattoinvestointi on pitkäikäinen ja varmistaa tuotantopanosten tehokkaan käytön.


Intra Hygiene -tuotesarja

Finnlacto Oy D210

Intra hygiene -konsepti mahdollistaa tilasi parhaan bioturvallisuuden. Tuotteilla voit estää haitallisten virusten ja bakteerien haittoja eläinsuojissa. Intra Foam Cleaner- vaahtopesulla voit suorittaa esipesun helposti ja tehokkaasti. Lopullinen desinfiointi suoritetaan Intra Multi-Des GA -desinfiointiaineella. Molemmat tuotteet on helppo levittää Intra Hygiene Trolley -kärryn avulla. Käyttäjän tarvitsee lisätä vain vesi ja paine.


Pellon Module Pro -täyttöpöytä

Pellon Group Oy D120

Nautaruokintaan uusi täyttöpöytä, jonka käyttöikä on aiempaa pidempi ja käyttökustannukset ovat aiempaa pienemmät.


profiKURA 3D -lantakäytävän matto

Ransuco Oy D321

Kraiburgin profiKURA 3D -matossa on eläinystävällinen pehmeys, optimaalinen pito ja sen ominaisuudet huolehtivat sorkkien kunnosta. 3 % kaato lantakäytävän keskustaa kohden. Nopea virtsan poistuminen pitää sorkat kuivana sekä vähentää ammoniakkipäästöjä. Matalaprofilinen pinta on helppo pitää puhtaana. Matto sisältää kauttaaltaan ilmakammioprofiileita, joka pehmentää mattoa ja tekee askelluksen joustavaksi. Helppo asentaa palapeliliitännällä. Sopii erinomaisesti vanhoihin tasalattioihin sekä uudiskohteisiin, jolloin voidaan välttää valuihin tulevat kaadot. Matto sopii kaikille kaavin-malleille ja kestää päältäajoa. Maton paksuus on 75–15 mm, ja se voidaan asentaa leveydeltään max neljän metrin käytäville.

Kraiburgin profiKURA 3D -matto vähentää ammoniakkipäästöjä.


Renki

Demeca Oy D520

Automaattinen kuivitusjärjestelmä eläimille. Sopii kaikille kuiviketyypeille. Suunniteltu erityisesti separoidun lannan kuivajakeelle.

Lypsykarjan kunnollinen kuivittaminen on erittäin tärkeää utare- ja jalkaterveyden sekä lypsyhygienian vuoksi. Kuivittamisen automatisoinnilla saavutetaan parempi kuivitustulos ja merkittävät säästöt kuivituksen vaatimassa työajassa. Uusi Renki-kuivitusjärjestelmä on erityisesti kehitetty separoidun lannan kuivajakeen automaattiseen levitykseen, mutta toimii kaikilla kuivikkeilla. Renki-investointi on taloudellisesti erittäin järkevä erityisesti robottilypsytiloilla. Eläintiloissa ajettavilla koneilla liikkuminen poistuu ja käsityö vähenee merkittävästi. Renki ei häiritse eläinten luontaista liikkumista, jolloin eläinten hyvinvointi paranee.


Wedholms tilasäiliö 6000 l, CO2

Valmistus: Wedholms Ab, Myynti: Kylmäkärki Oy D300

6 000 litran tilasäiliö robottilypsyyn yhdelle Lely-lypsyrobotille. Maidon jäähdytyksessä käytetään hiilidioksidia.

6000 litran tilasäiliö robottilypsyyn. Maidon jäähdytyksessä käytetään hiilidioksidia. Sähkön kulutus vähenee noin 50 %.