Kolmen ja kahden tähden tuote- ja koneuutuudet KoneAgriassa

Uutuudet arvosteli raati, johon kuului päätoimittaja Pentti Törmä Käytännön Maamiehestä, päätoimittaja Uolevi Oristo toimituskuntineen Koneviestistä sekä Erkki Mäkelä.

Kolme tähteä:

Yritys: Junkkari Oy C158

Tuote: Junkkari D300plus

Junkkarin uuden kylvölannoitinmalliston suorakylvömalli.

Kolme tähteä:
Yritys: Pellon Group B130

Tuote: Pellon Evoled

Kotimainen Pellon Evoled -valaisinjärjestelmä tuo energiaystävällisen, kustannustehokkaan ja paloturvallisen Plug&Play-valaisinjärjestelmän kotieläintiloille. Valaisinjärjestelmä pohjautuu Pellon 6-metriseen alumiinirunkojärjestelmään, jonka avulla erillisiä kaapelikouruja ei enää tarvita. Valaisinmoduulien pöly- ja kosteussuojaus on IP67. Matala pintalämpö (alle 45 astetta) lisää paloturvallisuutta.

Valaisimien värintoistoindeksi RA on yli 80 ja värisävy on päivänvalon värilämpöluokka. Yhden led-moduulin mahdollisesti rikkoutuessa kaikkien muut valaisinyksiköt toimivat häiriöttä. Sähkökatkojen jälkeen valot syttyvät viiveettä. Valaisinyksikköjen asennuksen voi tehdä itse. Järjestelmän liittämisen ohjauskeskukseen tekee valtuutettu sähköasentaja. Korkeassa pihattohallissa valaisinrungot voidaan lisävarusteena saatavan hissitoiminnan avulla säätää oikealle korkeudelle. Hissitoiminnan avulla myös valaisimien huolto ja puhdistus onnistuu helposti pihatossa lattialta.

Kaksi tähteä:

Yritys: Agco Suomi Oy B200

Tuote: Fella SM 991 TL KC

Fella SM 991 TL KC -niittokoneyhdistelmä on suunniteltu suurten alojen korjuuseen, viljelijöille ja urakoitsijoille, jotka haluavat suuren tuoton pienellä polttoaineenkulutuksella. Niittokone on varustettu Fellan patentoimalla ”Turbolift”-järjestelmällä, jonka avulla maan pintaan kohdistuvaa painetta voidaan säätää portaattomasti työn aikana. Tämän lisäksi niittokoneessa on vakiovarusteena Fellan palkittu driveGuard-ylikuormitussuoja turvallisuuden lisäämiseksi.

Yritys: DeLaval Oy Ab C232

Tuote: Clover-nännikumi

Uuden sukupolven nännikumi, jossa on patentoitu muotoilu. Se varmistaa paremman mukautumisen vetimeen ja hellävaraisen lypsyn.

Yritys: DeLaval Oy Ab C232

Feedtech Colostrum booster
-ternimaidontehoste

Erityisen korkealaatuinen vasta-ainepitoisuus ternimaitoruokinnan ohelle. 30 g IgG-immunoglobuliinia annosta kohden. Käyttäjäystävällinen uudelleen käytettävä tuttipullo. Saatavissa myös täyttöpakkaus.

Yritys: Konekesko Oy B400

Tuote: Claas Tucano -mallisto

Claasin Tucano-mallisarja kuuluu ylemmän keskikokoluokan Premium segmenttiin. Sarja esiteltiin ensimmäisen kerran syksyllä 2007 ja on sen jälkeen saavuttanut kokoluokkansa suosituimman puimurin aseman Suomessa. Nyt kaudelle 2015 Tucano-mallisto uudistuu perusteellisesti ja sen myötä tulee kattavasti Lexion-sarjan ominaisuuksia vakiovarusteeksi.

Yritys: Konekesko Oy B400

Tuote: Massey Ferguson 8700-sarja

Tässä traktorissa yhdistyvät kaikki maatalouskoneelta tarvittavat kriteerit: tehokkuus, laatu, luotettavuus, polttoainetaloudellisuus, mukavuus sekä muotoilu. Tässä mallisarjassa on viisi eri mallia, aina 270 hevosvoimasta 400 hevosvoimaan asti. MF 8700 -mallisarjan traktoreilla hoituvat helposti raskaimmat työt, kuten muokkaukset, lietteen levitykset ja kuljetukset. Kaikki MF 8700 -traktorit on varusteltu portaattomalla Massey Ferguson Dyna-VT -vaihteistolla, joka välittää voiman tehokkaasti pyörille ja voimanulosottoon.

Yritys: Ny-Tek Oy A130

Tuote: Beltscoop-lisäkuljetin

Beltscoop-lisäkuljetin on lisävaruste, jonka voi myös jälkiasentaa jo käytössä oleviin Belt-scoop-koneisiin. Kuljetin käännetään hydraulisesti koneen kylkeen lastauksen ajaksi ja takaisin levitysasentoon, kun kuivitus aloitetaan.

Yritys: Pentin Paja Oy C212

Tuote: Naarva-puomi etukuormaimeen

Edullinen S23-harvesteri ja puomipaketti etukuormaimeen lisäävät traktorin työmahdollisuuksia. Kytkentä suoraan pikakiinnikkeisiin. Sähköä tai lisähydrauliikkaa ei tarvita. Puunkorjuun voi nyt tehdä myös ilman kallista puutavarakuormainta. Harvesteri ja puomipaketti toimitetaan käyttövalmiina, peruskoneelta tarvitaan vain yksi kaksisuuntainen venttiili. Myös kääntäjän ohjaus voidaan toteuttaa samalla venttiilillä, jos sille ei ole omaa suuntaventtiiliä.

Kaksi tähteä:

Yritys: Dynaset Oy U110

Tuote: HPW-hydraulinen
korkeapainepesuri

Kompakti korkeapainepesuri erinomaisella teho-koko-suhteella.

Kaksi tähteä:

Yritys: Finncont Oy T250

Tuote: Jerry 250

Muovinen Jerry 250 -polttoainesäiliö polttoaineen kuljetukseen, 250 litraa. Tankkaaminen onnistuu kätevästi pakettiauton tai kuomullisen avolava-auton tavaratilasta. Soveltuu diesel- ja moottoripolttoöljylle. Ei vaadi ADR-tutkintoa kuljettajalta.

Kaksi tähteä:

Yritys: Metallitekniikka Hannu Laajala T130

Tuote: Lämpötanko

Yläpalokattilan palotapahtumassa kattilan palopinta-ala jää vapaaksi puista, koska ne eivät pääse painautumaan kattilan seinämiin.

Kaksi tähteä:

Yritys: Ny-Tek Oy A130

Tuote: Ny-Tek-vasaramurskain

Ny-Tek-vasaramurskain on traktorikäyttöinen kone. Se on varustettu ohjelmoitavalla kierrosvahdilla, joka mahdollistaa koneen käytön noin 100–200 hv:n käyttöalueella. Koneen prototyypi on varustettu lietsolla, jolla materiaali saadaan puhallettua varastoon tai kärryyn. Kone soveltuu myös suoraan makuualueelle kuivitukseen, mutta ensijaisesti kone on suunniteltu paikallaan suurempien määrien jauhamiseen, jolloin toisella koneella lastataan paalit tai muu jauhettava materiaali koneeseen.

Kaksi tähteä:

Yritys: ProAgria A100

Tuote: ProAgria ViljelyKasvu, ViljelyTuotto ja
Viljelysuunnittelu

ViljelyKasvu-palvelu sopii kannattavuutta, vertailutietoja sekä verkostoitumista hakeville yrityksille. Palvelu varmistaa tehokkaan ja tuottavan pellonkäytön, joka huomioi markkinanäkymät. Kasvustokäynnin pohjalta tehdyt toimenpidesuositukset täsmentävät viljelyohjeita.

Nämä ja kaikki muut uutuudet ovat esillä näyttelyn verkkosivuilla www.koneagria.fi ja näyttelyssä jaossa olevassa uutuusluettelossa. Tiedot perustuvat näytteilleasettajien 8.9.2014 mennessä ilmoittamiin tietoihin. Muutokset mahdollisia.